Mai multe universități din țară vor să implementeze programul de finanțare a start-up-urilor pentru tineri, aprobat de Guvern.
Studenții pot accesa până la 100.000 de euro pentru a-și deschide o afacere, însă cu o condiție- trebuie să participe la cursuri de antreprenoriat.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Un tânăr din Timișoara a obținut, când era student, o finanțare de peste 30.000 de euro pentru a-și deschide un atelier de printare 3D.
„Odată ce am auzit de oportunitatea de a primi finanțare care se va adresa în special studenților, am decis că tehnologia de printare 3D e viitorul și merită să încercăm piața și să vedem ce oportunități ne deschide", spune tânărul, potrivit
stirileprotv.ro.
Studenții pot primi până la 100.000 de euro
Guvernul a alocat un buget de 20 de milioane de euro pentru programul Innotech Student, însă potrivit unor surse, până la finalul anului bugetul va crește cu până la 150 de milioane de euro.
Studenţii care au cele mai bune planuri de afaceri pot încasa între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de angajați.
Inițial, doritorii vor încasa 75 la sută din sumă. Când vor avea rezultatele pe care și le-au asumat în planul de afaceri, vor primi și restul.
Solicitanți eligibili pentru programul Innotech Student
- Instituţii de învăţământ superior publice şi private, acreditate;
- Şcoli doctorale şi graduale cu personalitate juridică, inclusiv parteneriate între acestea și sectorul privat/ centre de CDI;
- Institute/centre de cercetare acreditate, inclusiv institute de cercetare ale Academiei Române
- Academia Română;
- Asociaţii profesionale;
- Camere de comerţ şi industrie;
- Instituții și organizații membre ale Pactelor Regionale și
- Parteneriatelor Locale pentru Ocupare și Incluziune Socială;
- Furnizori de formare profesională continuă autorizaţi, publici şi privaţi;
- Organizaţii sindicale şi patronate;
- Membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică;
- ONG-uri;
- Parteneriate între categoriile mai sus menționate