Dacă v-ați gândit vreun moment că baia este o încăpere în care nu petreceți mult timp și prin urmare, nu trebuie să acordați prea multă atenție amenajării acesteia, vă înșelați amarnic. Începând de la obiectele sanitare până la accesorii sau modul în care este decorată, toate pot transforma încăperea într-una de-a dreptul uluitoare.
Citește și: EXCLUSIV: Decorațiunile în basorelief, o nouă tendință în materie de amenajări/Elena Chiriță: ” Proiectele la înălțime pe schelă sunt cele mai complexe și grele”
Beatrice Tudose, arhitect de interior: „Dar văd că se poartă tapetul? Bineînțeles, este un finisaj foarte frumos, foarte versatil, poate fi utilizat în acest moment în absolut orice spațiu. Cumva, am rupt bariera spațiilor în case și putem să îl folosim inclusiv în zona dușului sau a căzii.”
Pentru a rezista temperaturilor, tapetul din baie trebuie tratat cu un anumit tip de soluție
Ca să reziste temperaturilor din baie, tapetul se tratează cu un tip de soluție care să-l sigileze, pentru a evita deteriorarea lui. Rolul său nu este doar de decor, ci poate fi și funcțional..
Beatrice Tudose, arhitect de interior: „Intrăm într-un ambient mult mai minimalist, într-o altă zonă de amenajare, dar acest tapet îl putem aplica inclusiv pe o ușă filumuro ascunsă în momentul în care dorim să obținem acest mister, de a nu știi ce se întâmplă în spatele acestui perete.”
Pentru un efect vizual avangardist, plăcile din faianța de pe pereți pot fi înlocuite cu unele din ceramică, mult mai mari și variat colorate. Acestea se potrivesc într-o baie mică ca dimensiuni pentru a da senzația de spațiu.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Stilul minimalist, căutat în ultima perioadă, este definit prin tăieturile fine ale mobilierului de baie și obiectele funcționale care pot fi personalizate și folosite ca elemente de design. Un exemplu în acest sens este modelul chiuvetei, unde fiecare client poate decide nivelul patei de scurgere.
Beatrice Tudose, arhitect de interior: „Clienții sunt cumva într-o zona de confort mult mai actuale și mult mai modernă, dar acest tip este cumva nemuritor aș putea să spune, el este abordat în case moderne.”
Deși căzile sunt încă la modă în rândul celor care sunt în căutarea răsfățului suprem, iar modelele scoase pe piață sunt din ce în ce mai diversificate și exclusiviste, tot mai mulți clienți aleg varianta unei băi cu duș.
Beatrice Tudose, arhitect de interior: „Aici vorbim de un duș walk, în cazul în care vorbim de băi mai mici, dar nu neapărat.
Aici o soluție foarte bună a fost să mergem cu dușul din perete în perete, iar dacă dimensiunea și proporția ne permite ,chiar recomand acest lucru, pentru că astfel obținem un duș destul de larg și efectul este cu totul altfel.”
La acest capitol, imaginația designerilor nu are limite.
Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro
Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro
Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro
Beatrice Tudose, arhitect de interior: „Este vorba de o rășină în spatele căreia putem să avem o lumina ampientală diferită și obținem efectul acesta.
De altfel, putem să alege diferite imagini. Iar la furnizorul de la care se poate achiziționa există mult mai multe patternuri.”
Astfel de amenajări interioare implică nu doar multă imaginație, ci și un buget pe măsură. Investițiile în decoruri și amenajări care să fie în ton cu tendințele actuale pot depăși, de multe ori, 5.000 de euro.