Primarul Capitalei Gabriela Firea propune ca municipalitatea sa ofere ajutoare financiare pentru femeile insarcinate, pentru ca acestea sa isi faca toate analizele necesare in timpul sarcinii, un proiect de hotarare urmand sa fie dezbatut si votat saptamana viitoare in sedinta de Consiliu General. Edilul mai vrea si decontarea completa a tratamentului de fertilizare in vitro pentru femeile care nu pot face copii, plata acestora urmand sa fie asigurata din bugetul Primariei Capitalei.

si acest proiect va fi dezbatut in urmatoarea sedinta CGMB.

"Saptamana viitoare vor fi dezbateri pe doua proiecte din domeniul sanatatii pe care le propun si sper sa obtin sustinerea Consiliului General. Unul se refera la un sprijin acordat de Primaria Capitalei pentru doamnele care sunt insarcinate, pentru ca s-a dovedit statistic in intreaga tara si in Bucuresti ca multe femei nu au bani si nici nu sunt sprijinite sa isi faca toate analizele necesare in timpul sarcinii si de aceea ajung cu sarcina intr-o luna destul de dezvoltata si prea tarziu afla ce probleme au. Vom oferi un sprijin financiar in acest sens", a anuntat joi primarul Capitalei.

Cel de-al doilea proiect de hotarare care ar urma sa fie dezbatut in sedinta Consiliului General se refera la plata integrala din bugetul municipalitati a programului de fertilizare in vitro pentru femeile care nu pot avea copii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Femeile din Bucuresti care au indicatie de la medicul specialist sa urmeze un astfel de program de fertilizare in vitro vor fi sprijinte de catre primarie, achitand pachetul complet de servicii medicale, inclusiv tratamentul initial.

Speram ca in acest fel sa aducem si noi o contributie, un sprijin la faptul ca intr-adevar natalitatea este in regres si avem un spor negativ atat in Capitala, cat si in intreaga tara", a spus Firea.

Ea si-a argumentat propunerea prin faptul ca exista foarte multe cupluri care nu pot avea copii, iar CNAS ofera un numar mic de tratamente gratuite. Primarul a vorbit despre o „batalie" pentru obtinerea acestei subventii.

"Sunt foarte multe cupluri infertile care au nevoie de sprijin, pentru ca prin decontarile de la Casa Nationala de Sanatate se acorda un numar de tratamente dintr-un program national. Dar niciodata acest numar nu ajunge, nu este suficient si putem afirma deja ca este o batalie, o competitie pentru a obtine aceasta subventie de la stat pentru un program de fertilizare", a explicat Gabriela Firea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si