Ioan Niculae, care a fost considerat „Cel mai bogat roman” de revista Forbes, fiind cotat cu o avere de 1,1 miliarde de euro, este patronul grupului Interagro, cu afaceri in domeniile agriculturii si energiei. Acesta a cooptat-o si pe fiica sa, Adina, absolventa de ASE, careia i-a dat actiuni in diverse firme. Printre acestea, si 51% din „Inter Aviation SRL”, o firma ce urma sa ofere servicii de transport aerian in regim charter.

Ioan Niculae a iesit recent din puscarie
Ioan Niculae a iesit recent din puscarie
In 2011, Niculae a cumparat un avion Hawker ultra VIP, cu 8 locuri pentru pasageri, pe care a dat 9,5 milioane de euro, si un elicopter Eurocopter, cu 7 locuri pentru pasageri, pe care a platit 9 milioane de euro. In 2013, Niculae si-a completat flota cu un avion Bombardier Challenger 300 (8 pasageri), al carui pret a fost de 30 de milioane de euro. In total, Niculae a investit 48,5 milioane de euro in aeronave.
Avionul Bombardier Challenger l-a costat 30 de milioane de euro pe Ioan Niculae
Avionul Bombardier Challenger l-a costat 30 de milioane de euro pe Ioan Niculae
La vremea respectiva, Adina era optimista: “Ma ocup de mai multe proiecte din grupul Interagro, de la agricultura, energie si in special partea de trading. Imi place foarte mult. Nu ma vad facand altceva. Asta imi doream sa fac de cand eram copil.
Peste 20 de ani as putea prelua afacerea familiei, acum nu. Nu e un domeniu de fete, dar de cand eram mica eram pasionata de motoare si de domenii care nu au neaparata legatura cu feminitatea”
. Primii doi ani de activitate ai firmei au fost buni, profitul total din 2011 si 2012 fiind de peste 900.000 de lei (200.000 de euro). Declinul afacerii a inceput din 2013, ultimii 3 ani aducand o pierdere de aproximativ 800.000
de lei. Presa economica a relatat, insa, ca datoriile mari ale firmei, de cateva milioane de euro, au fost problema.
Elicopterul a fost cumparat cu 9 milioane de euro
Elicopterul a fost cumparat cu 9 milioane de euro
Astfel, din 2015 a inceput procedura de faliment a companiei conduse de Adina Niculae, care se judeca si in prezent. Ioan Niculae, patronul Interagro, a fost eliberat conditionat din inchisoare, in aceasta vara. Acesta era incarcerat la penitenciarul Gaesti din aprilie 2015, cand a primit o condamnare de 2 ani si jumatate de inchisoare in dosarul „mita pentru PSD”. Niculae a fost acuzat de procurorii anticoruptie si considerat vinovat de instanta de finantarea ilegala a campaniei prezidentiale din 2009 a lui Mircea Geoana. In schimbul banilor, omul de afaceri urma sa primeasca un contract avantajos si sa achizitioneze gaze naturale mai ieftine.
Aeronava Hawker Ultra VIP a costat 9,5 milioane de euro
Aeronava Hawker Ultra VIP a costat 9,5 milioane de euro

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore, după percheziții și audieri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si