Tribunalul Prahova s-a pronunțat miercuri, 4 mai, după trei ani de judecată, în dosarul crimei care a șocat comunitatea locală din comuna prahoveană Lipănești.

Bărbatul a povestit cum a avut loc odioasa crimă

În dimineața zilei de 4 ianuarie, femeia care se îngrijea de biserica din comună a fost găsită carbonizată și cu multiple răni înjunghiate pe corp.

Principalul suspect al omorului a fost fiul înfiat de preotul din sat, un bărbat atunci în vârstă de 23 de ani cu care bătrâna a mai avut și alte neînțelegeri. Potrivit surselor, tânărul Marin Teodor Mina intrase la ea în casă de unde îi furase diverse sume de bani, de ordinul miilor de lei. Ultima dată îi luase toată pensia, lăsându-i doar un leu pe masă.

Citeste si: Suspect de crimă, liber din greșeală

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După trei ani de judecată, Teodor, fiu de preot și-a primit pedeapsa, 18 ani pentru omor calificat prin cruzimi și distrugere, la care se adaugă alți trei ani de închisoare, pedeapsă pe care o primise cu suspendare într-un alt dosar penal.

În total, bărbatul va avea de executat 21 de ani de închisoare, în cazul în care sentința dată de Tribunalul Prahova va rămâne definitivă.

Teodor și-a recunoscut fapta în spatele gratiilor

În timpul anchetei, Teodor și-a recunoscut fapta, fără să dea prea multe detalii. Se pare că în momentul comiterii crimei, bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate.

Teodor a explicat anchetatorilor că în seara de 3 februarie 2019 a băut o cantitate mare de alcool, ”dintr-o sticlă de coniac Unirea de 500 sau 750 ml, pe care în timp de aproximativ o

oră a consumat-o”, potrivit actului de acuzare. 

Citeste si: Tragedie în Bihor: O femeie și-a ucis soțul cu mai multe lovituri în zona capului

Băiatul știa că bătrâna este plecată, fiind și motivul pentru care a mers la ea acasă cu gândul să fure ceva, fără să știe exact ce, a explicat acesta anchetatorilor.

Dar femeia l-a surprins exact în momentul în care scotocea prin casă. Între agresor și victimă a avut loc o încăierare, s-au îmbrâncit și au dărâmat un dulap în care se aflau mai multe farfurii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si