Joi, 16 februarie 2023, zeci de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital privat din Cluj-Napoca, în urma unui incendiu care izbucnit în unitatea medicală. Din fericire, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime, dar mai mulţi bolnavi au fost transferaţi la alte unităţi medicale. Incidentul a avut loc la doar o săptămână după ce spitalul a fost amendat pentru că nu avea autorizaţie de la ISU.

Citește și: O copilă de șapte ani și-a găsit sfârșitul în apele râului Moldova. Fetița se juca cu un grup de copii și ar fi alunecat

Oamenii legii din cadrul Secției 4 au dispus, vineri, 17 februarie 2023, reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat în vârstă de 48 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și distrugere. Faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise joi noaptea, la spitalul privat de pe strada Frunzișului. Practic, bărbatul a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului.

Ce au transmis oamenii legii

„La data de 17 februarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca- Secția 4 Poliției au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și distrugere.

Faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise la data de 16 februarie a.c, în jurul orei 22.30, la o unitate medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Frunzișului.

Bărbatul bănuit de comiterea  infracțiunilor a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri. Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã.

Incendiul, manifestat într-un spațiu exterior al unității medicale a dus la activarea planului roșu de intervenție de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj prezenți la locul evenimentului și evacuarea a 29 de pacienți internați.

Citește și: VIDEO- Un copil din Cluj a fost surprins de vecini în timp ce conducea mașina într-o parcare. Imaginile zilei

Imediat după sesizarea incendiului, la fața locului a intervenit un echipaj mixt, și anume polițist din cadrul Secției 4 Poliție, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și un elev al Școlii de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan", care până la sosirea pompierilor au acționat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului.

Au fost demarate activități investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză. În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă la furt calificat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, Biroului de Investigații Criminale Cluj-Napoca și Secției 2 Poliție”, au transmis polițiștii.

Citește și: VIDEO- Incendiu de proporții în Satu Mare. Pompierii s-au luptat mai bine de 3 ore să lichideze flăcările


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si