Potrivit Știrilor Kanal D, Florian Coldea și-a respectat obligația de a se prezenta la secția de poliție. Fostul șef al Serviciului Român de Informații a fost plasat sub control judiciar în urmă cu câteva zile. A fost decizia procurorilor DNA, după aproape 15 ore de audieri.

Florian Coldea este acuzat de trafic de influență.

Citește și: "Asta este, mă execută!" Au apărut stenogramele din dosarul foștilor șefi SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Florian Coldea

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Ce a declarat Florian Coldea la secția de poliție?

La data de 24 mai 2024, Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a fost plasat sub control judiciar, pe cauțiune de 500.000 de lei.

În această dimineață, fostul șef al SRI s-a prezentat în fața polițiștilor, ca urmare a măsurii controlului judiciar care i-a fost impus.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Florian Coldea a declarat că are încredere în justiție și că momentan nu dorește să facă comentarii. Fostul șef al SRI a mărturisit că va vorbi abia după ce întreaga situație va fi clarificată.

Citește și: VIDEO Florian Coldea, plasat sub control judiciar, pe cauțiune de 500.000 lei. Fostul șef al SRI, audiat mai bine de 15 ore la DNA

Florian Coldea

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

"Am totală încredere în justiţie. Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. (…) Respect poziţia presei de a se interesa despre acest subiect de interes public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi, aşa cum este firesc. (…) Justiţia o fac alte instituţii… Nu este momentul, sunt audieri, este faza urmăririi penale. Vă asigur, aşa cum am promis de fiecare dată, că o să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba", a

declarat Florian Coldea.

Florian Coldea este acuzat de trafic de influență. În același caz ar fi implicați și Dumitru Dumbravă, fost director al Direcţiei juridice din SRI şi fost general al SRI, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci.

Aceștia au fost acuzați de un om de afaceri, Cătălin Hideg, de șantaj. Afaceristul ar fi declarat procurorilor DNA că Florian Coldea i-ar fi cerut, prin intermediari, aproximativ 600.000 de euro, pentru a primi o sentință de condamnare cu suspendare în dosarul în care este cercetat.

"Sunt nevinovat",  declara Florian Coldea, săptămâna trecută, când a ieșit de la audierilor DNA, după aproximativ 15 ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si