Floriile 2022. În fiecare an, sărbătoarea Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim pică cu o săptămână înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos.

Când sunt sărbătorite Floriile în 2022?

Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din fiecare an. În acest sens, creștinii o respectă cu strictețe pentru a întâmpina așa cum trebuie Învierea Domnului Iisus Hristos.

În acest an, Învierea Domnului are loc pe data de 24 aprile.

Prin urmare Floriile vor pe data de 17 aprilie 2022. Potrivit calendarului creștin ortodox, în ziua de Florii se mânâncă pește, fiind sărbătoare cu cruce roșie. 

Semnificația Floriilor

Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută în rândul creștinilor și sub numele de Intrarea Domnului în Ierusalim. Duminica Floriilor este ziua în care creștinii își amintesc de momentul în care Domnul Iisus Hristos a ajuns în Ierusalim, călare pe mânzul asinei, iar în jurul său erau cei 12 apostoli. 

Citeste si: Când începe Postul Paştelui 2022? Data la care are loc Lăsata Secului

În clipa în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii au venit într-un număr mare pentru a-l întâmpina pe cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt, una dintre cele mai mari minuni ale lumii. Oamenii care s-au adunat țineau în mână ramuri de măslin și finic și l-au recunoscut drept adevăratul Mântuitor. 

Floriile reprezintă sărbătoarea care deschide ultima săptămână pe pământ din viața lui Iisus. După Florii începe Săptămâna Patimilor când are loc Paștele sau minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Tradiții și obiceiuri de Florii

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Creștinii merg în ziua de Florii la Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei pleacă acasă cu flori și salcie sfințite de preot.

Biserica Ortodoxă a permis ca în ziua de Florii să fie dezlegare la pește, întrucât sărbătoarea pică în Postul Paștelui, care are o durată de 40 de zile.

Citeste si: Când începe Postul Paştelui 2022? Data la care are loc Lăsata Secului

Postul Paștelui începe pe 7 martie și se termină pe 23 aprilie. Acesta reprezintă cel mai aspru post de peste an pentru că are mai puține zile cu dezlegare la pește. Postul Crăciunului este mai puțin restrictiv din acest punct de vedere.

În ziua de Florii 2022, credincioșii trebuie să evite să se spele pe cap. Există o superstiție potrivit căreia cei care fac acest lucru vor albi mai devreme decât ar trebui. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Persoanele care au reușit să țină postul se pot împărtăși în ziua de Florii. Potrivit tradiției, toți credincioșii care vor face acest lucru vor avea noroc, sănătate și vor ține relele la distanță.

Tot în această zi, în anumite zone ale țării se coc diferite plăcinte, de post, iar apoi se dau de pomană celor sărmani.

Citeste si: Mesaje și urări de Florii. Cum să le spui „La mulți ani!” celor ce-și serbează onomastica

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si