Floriile catolice 2023.  Sărbătoare de Florii catolice, la fel ca și Floriile la ortodocși, este celebrată cu o săptămână înaintea Paștelui. 

Când sunt sărbătorite în acest an?

Floriile catolice au loc anul acesta pe 2 aprilie.

Duminica Floriilor rămâne o sărbătoare extrem de importantă. 

Citește și: Duminica Floriilor 2023. Ce se face și ce nu se face în această zi? Este sărbătoare mare pentru toți creștinii-ortodocși!

În trecut, Duminica Floriilor era sărbătorită doar de comunitatea creştină din Ierusalim, fiind mai apoi transmisă şi în Egipt, Siria şi Asia Mică, iar în secolul al V-lea se sărbătorea şi în Constantinopol, când împăratul şi curtea participau la procesiunea solemnă.

Tradiții și obiceiuri înainte de Paștele catolic!

Floriile catolice 2023. Când sunt sărbătorite în acest an? Tradiții și obiceiuri înainte de Paștele catolic!

Floriile catolice 2023. Când sunt sărbătorite în acest an? Tradiții și obiceiuri înainte de Paștele catolic!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În trecut, credincioșii purtau ramuri de finic pe străzile orașului, cântând imnuri creștine. În zilele noastre, tradițiile catolice de Florii se aseamănă destul de mult cu cele ortodoxe.

În duminica de Florii, Biserica catolică organizează o procesiune specială la care participă creștinii catolici.

Aceștia pregătesc împletituri deosebite din flori și crenguțe de salcie pe care le agață în vârful unor prăjini de lemn cu care participă la procesiune. După încheierea procesiunii, multe crengi împodobite sunt arse, iar cenușa este păstrată pentru Miercurea Cenușii din anul următor, prima zi a Postului Mare.

Cenușa este folosită ulterior de preoți, care o presară pe frunțile credincioșilor ca semn de pocăință și angajament că vor ține postul cu sfințenie.

Citește și: Floriile 2023. Tradiții și obiceiuri importante! Ce nu este bine să faci în această zi?

La fel ca și la ortdocși, mormintele celor trecuți la cele veșnice trebuie curățate, iar de cruci se atârnă crenguțe de salcie pe care le sfinţesc înainte la preot. Aceste ramuri de salcie sunt duse şi acasă şi păstrate într-un loc curat și se agață de regulă lângă o icoană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si