Close sidebar
Close sidebar

Floriile catolice 2023. Când sunt sărbătorite în acest an? Tradiții și obiceiuri înainte de Paștele catolic!

Floriile catolice 2023. Duminica de Florii și Paștele Catolic 2023 au loc cu o săptămână mai devreme față de Floriile și Paștele ortodox. Vezi care sunt cele mai populare obiceiuri și tradiții de dinainte de Paștele catolic!

Laura Macovei,

Floriile catolice 2023. Când sunt sărbătorite în acest an? Tradiții și obiceiuri înainte de Paștele catolic!

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Floriile catolice 2023.  Sărbătoare de Florii catolice, la fel ca și Floriile la ortodocși, este celebrată cu o săptămână înaintea Paștelui. 

Când sunt sărbătorite în acest an?

Floriile catolice au loc anul acesta pe 2 aprilie.

Duminica Floriilor rămâne o sărbătoare extrem de importantă. 

Citește și: Duminica Floriilor 2023. Ce se face și ce nu se face în această zi? Este sărbătoare mare pentru toți creștinii-ortodocși!

În trecut, Duminica Floriilor era sărbătorită doar de comunitatea creştină din Ierusalim, fiind mai apoi transmisă şi în Egipt, Siria şi Asia Mică, iar în secolul al V-lea se sărbătorea şi în Constantinopol, când împăratul şi curtea participau la procesiunea solemnă.

Tradiții și obiceiuri înainte de Paștele catolic!

Floriile catolice 2023. Când sunt sărbătorite în acest an? Tradiții și obiceiuri înainte de Paștele catolic!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În trecut, credincioșii purtau ramuri de finic pe străzile orașului, cântând imnuri creștine. În zilele noastre, tradițiile catolice de Florii se aseamănă destul de mult cu cele ortodoxe.

În duminica de Florii, Biserica catolică organizează o procesiune specială la care participă creștinii catolici.

Aceștia pregătesc împletituri deosebite din flori și crenguțe de salcie pe care le agață în vârful unor prăjini de lemn cu care participă la procesiune. După încheierea procesiunii, multe crengi împodobite sunt arse, iar cenușa este păstrată pentru Miercurea Cenușii din anul următor, prima zi a Postului Mare.

Cenușa este folosită ulterior de preoți, care o presară pe frunțile credincioșilor ca semn de pocăință și angajament că vor ține postul cu sfințenie.

Citește și: Floriile 2023. Tradiții și obiceiuri importante! Ce nu este bine să faci în această zi?

La fel ca și la ortdocși, mormintele celor trecuți la cele veșnice trebuie curățate, iar de cruci se atârnă crenguțe de salcie pe care le sfinţesc înainte la preot. Aceste ramuri de salcie sunt duse şi acasă şi păstrate într-un loc curat și se agață de regulă lângă o icoană.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI