Florile de Sânziene. Ceaiul realizat din flori de Sânziene este un bun diuretic. Acesta are un efect laxativ, antispastic, astringent, cicatrizant și depurativ fiind, totodată, eficient în ameliorarea simptomelor asociate infecțiilor urinare. 

Acesta se folosește deseori în cistite, litiază urinară, edeme (acumulare de apă în țesuturi), afecțiuni ale pielii, eczeme, erupții cutanate.  

Ceaiul are un efect detoxifiant. De asemenea, are proprietatea de a regenera organismul.

Poate fi un aliat de nădeejde în curele de slăbire. 

În ceea ce privește proprietățile terapeutice ale ceaiului de sânziene, acestea depind de tipul de floare folosit. Există mai multe tipuri de flori. Florile albe de sânziene, numite Gallium Mollugo, sunt cunsocute pentru efectul diuretic, dar și antireumatic. Florile galbene de Sânziene, numite Galium Verum, care sunt populare fiindcă au proprietăți curative.

Ce beneficii are ceaiul din flori de Sânziene?

Florile de Sânziene: Ce beneficii are pentru sănătate ceaiul din această plantă?

Florile de Sânziene: Ce beneficii are pentru sănătate ceaiul din această plantă?

Acest ceai este bun împotriva nodulilor tiroidieni, tumorilor ganglionare și a altor afecțiuni ale glandelor tiroide. De asemenea, sunt indicate în bolile digestive, diaree, enterite, enterocolite, icter, calculoză biliară, curățarea ficatului și a pancreasului de toxine. Ceaiul de Sânziene este bun și în bolile renale-genitale, cistite, eliminarea nisipului și a deșeurilor toxice din rinichi și vezica urinară, edeme renale, colibaciloză urinară, nefrite cronice, pielonefrite, tulburări de menopauză.

Citește și: Sânziene 2023. Este mare păcat să faci acest lucru! Tradițiile și obiceiurile pe care toți credincioșii trebuie să le respecte!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este indicat în bolile sistemului nervos stări de oboseală și epuizare, insomnie, epilepsie, nevroze, vertij, isterie.

Se recomandă și în bolile de metabolism, anemie, obezitate, dar și împotriva durerilor reumatismale și artrozice.

Florile de Sânziene sunt bune contra cancerului limbii, al laringelui și al organelor genitale.

Când este perioada de înflorire a florilor de Sânziene?

Florile de Sânziene: Ce beneficii are pentru sănătate ceaiul din această plantă?

Florile de Sânziene: Ce beneficii are pentru sănătate ceaiul din această plantă?

Perioada în care înfloresc florile de Sânziene este în lunile iulie-august. În țara noastră, florile sunt răspândite peste tot, mai ales la câmpie. 

Mirosul lor este similar cu cel al mierii de albine. Gustul lor este unul amar, acest lucru explicând beneficiile plantelor în tratarea bolilor de ficat și bilă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Aceste flori se recoltează între lunile mai și august. Ele trebuie tăiate la 3-5 cm de sol, pentru a beneficia de beneficiile terapeutice. Ulterior, acestea se păstrează în recipiente închise ermetic, dar și în pungi de hârtie sau săculeți de pânză. 

Trebuie să fie ferite de soare, umiditate sau căldură în exces. Acestea trebuie uscate de sânziene în locuri răcoroase.

Citește și: Noaptea de Sânziene 2023: Ce trebuie să faci în noaptea de 23 spre 24 iunie pentru a-ți visa ursitul?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si