Florin Cîțu a anunțat într-o declarație de presă că a demisionat de la șefia Senatului după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarațiile sale despre măsurile guvernamentale. El a spus că va rămâne în partid. 

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul ordonanței de urgență privind prețul carburanților

"Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a retras sprijinul partidului.

Este o funcție politică. Nu puteam să-mi pun unii colegi într-o situație penibilă să voteze împotriva conducerii partidului și am decis să demisionez", a declarat Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, conducerea PNL a fost deranjată de declarațiile critice ale fostului premier, "declarații care sunt aceleași de ani de zile".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cine va fi noul șef al Senatului

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.

Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

"Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu", a spus ppreședintele liberal Nicolae Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

Florin Cîțu, critic la adresa unor "măsuri populiste" 

"Sunt aceleași declarații ca anul trecut când candidam împotriva lui Ludovic Orban. Aceleași declarații împotriva unor măsuri populiste. Nu s-a schimbat nimic, eu nu m-am schimbat. 

Citeste si: Fostul premier liberal Florin Cîțu critică impozitul progresiv: Cota unică, o "linie roșie" de netrecut

Toți senatorii Partidului Național Liberal au fost convocați la o ședință a grupului senatorial la ora 9:30. S=a decis ca Alina Gorghiu să preia conducerea interimară a lucrărilor Senatului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si