Florin Cîțu s-a aflat, vineri, în videoconferinţă cu reprezentanţii CNCCI: şeful DSU, Raed Arafat, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, directorul Centrului Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, dr Adriana Pistol.

”Am vrut să văd cum au fost puse în aplicare măsurile luate recent şi dacă se văd efecte”, a spus premierul Cîţu.

Premierul interimar s-a referit la ancheta pentru valul 4 al pandemiei şi a arătat că, referitor la medicamente, ”se pare că a fost o licitaţie în luna aprilie pentru Tociluzimap, şi această licitaţie a fost tergiversată.

”Aş vrea să ştiu cine din Ministerul Sănătăţii a tergiversat această achiziţie, atâtea luni de zile, este important ca aceste informaţii să fie prezentate public”, a spus Cîţu.

Citeste si: Încă un pacient evacuat din infernul de la spitalul din Constanța a murit

Responsabilii trebuie să plătească

Tot din ancheta pentru pregătirea valului 4, premierul a spus că mai are o informaţie care trebuie prezentată public şi responsabilii trebuie să plătească.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare, încă din luna august. Ministerul Sănătăţii avea un stoc de 40 de bucăţi, primite prin donaţie la sfârşitul lunii decembrie 2020, din partea Germaniei. Şi totuşi Ministerul nu a luat act de aceste solicitări ale spitalelor de boli infecţioase care tratează pacienţi COVID-19. Aveam solicitări, aveam ventilatoare şi cineva din Ministerul Sănătăţii nu a răspuns.

Cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcţia”, a spus Florin Cîţu.

Cîțu a luat la întrebări Departamentul pentru Situații de Urgență

Prim-ministrul a cerut din partea DSU să prezinte situaţia achiziţiei de concentratori de oxigen, pentru care s-au alocat deja fonduri în această săptămână şi a spus că în şedinţă se va discuta despre operaţionalizarea spitalelor din Pipera şi Leţcani. 

”Ambulanţa se prezintă şi cu 5 zile întârziere”

O altă situaţie legată de ancheta privind pregătirea Valului 4 al pandemiei se referă la timpul de răspuns pentru urgenţe majore, Florin Cîţu arătând că s-a ajuns ca acest timp de răspuns să fie şi de 5-8 ore, la Ambulanţă, iar pentru testarea COVID-19, sunt judeţe unde ambulanţa se prezintă şi cu 5 zile întârziere. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani: „În decembrie, în România ar trebui...”

CORONAVIRUS

[Sursa foto: PixaBay]

”Nu se poate aşa ceva, este inadmisibil”, a spus Florin Cîţu, cerând remedierea de urgenţă a acestei probleme, el afirmând că acest lucru arată că nu a fost pregătit Valul 4 al pandemiei, pentru că în iunie, timpul de răspuns era mult mai mic. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Florin Cîţu a cerut şi o situaţie a spitalelor care sistează internările şi intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente.

”Aici trebuie explicat mai bine public ce se întâmplă, pentru că noi nu vorbim că sistăm internări sau proceduri unde viaţa pacientului este în pericol, ci pentru pacienţii al căror tratament poate fi asigurat ambulatoriu sau la domiciliu. Mai multă comunicare, trebuie să le explicăm oamenilor ce se întâmplă cu această decizie”, a spus Cîţu. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si