Tot el a declarat că se așteaptă „la mai bine” și totodată, la un deficit bugetar care să fie sub 7%.

"Întotdeauna mă aştept la mai bine, dar mă aştept şi la un deficit sub 7% anul acesta şi veţi vedea că acest lucru va fi apreciat de agenţiile de rating”, a declarat premierul Florin Cîţu, luni, la un post Tv.

Cum va putea ajunge România la o creștere economică mai mare decât cea estimată în anul 2021?

Premierul a mai spus că o creștere a economiei depinde mult de cum se desfășoară campania de vaccinare, iar acest lucru ar put avea efecte precum "acea economie efervescentă în care oameni merg şi îşi cheltuiesc resursele şi le folosesc în România”.

Florin Cîțu a făcut precizări și în legătură cu deprecierea leului în raport cu euro, spunând că acest lucru este doar temporar și că spre finalul anului vom beneficia de venituri mai mari la buget.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Reacția MApN și a Spitalului Colentina după acuzațiile lui Vlad Voiculescu cu privire la numărul de morți COVID-19 din spitale

"În România creşterea economică va duce la o apreciere a monedei naţionale în perioada următoare. Este ceea ce simt eu.(...) Eu cred că o creştere economică peste ceea ce am spus la începutul anului va tempera această depreciere şi chiar va duce spre apreciere.

(...) Vom avea un deficit bugetar mai mic decât anul acesta, vom avea venituri la buget mai mari la finalul anului, vom avea o creştere economică peste ceea ce a fost estimat la începutul anului”, a declarat Cîţu.

Premierul a ținut să menționeze și că Ratingul de țară al României a trecut de la negativ la stabil

"Am promis la începutul anului că vom face această trecere de la negativ la stabil. S-a întâmplat. De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că am arătat responsabilitate fiscală. Nu ne-am aruncat să folosim măsurile din trecut, arătăm un deficit bugetar în scădere, avem venituri mai mari la buget şi avem două reforme importante, reforma salarizării şi reforma pensiilor, despre care am anunţat cam cum vor arăta după aceea şi nu vor deveni surse de instabilitate în bugetul României”, a mai adăugat premierul.

Citeste si: Cazul inginerului din Pitești ucis de intervenția brutală a poliției. Cei doi polițiști au fost arestați preventiv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si