„Am negociat deja cu reprezentanţii Comisiei Europene traseul viitor pentru deficitul bugetar, nu vom devia de la acesta. Avem în PNRR toate reformele, 64 de reforme care vor moderniza economia, le vom implementa şi nu vom schimba PNRR”, a declarat Florin Cîţu, pentru Euronews.

Florin Cîţu: „Avem în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 64 de reforme care vor moderniza economia”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, preciza, la începutul negocierilor pentru formarea actualei coaliţii guvernamentale, că ar dori o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) dacă PSD intră alături de PNL şi UDMR la guvernare.

Tot el menționa că, există posibilitatea unei astfel de renegocieri, arătând că PSD nu doreşte să îşi "asume" ce a făcut USR în fostul guvern.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Rafila, anunț despre testarea pentru COVID: trebuie crescută „dorinţa oamenilor de a se testa şi de a recunoaşte că sunt infectaţi" cu acest virus.

Totodată, Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a semnat, vineri, acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţã încheiat între Comisia Europeanã şi România, în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro.   Astfel, banii care vor fi folosiţi pentru finanţarea deficitului bugetului de stat şi pentru refinanţarea datoriei publice guvernamentale, pe baza cheltuielilor bugetare efectuate pentru reformele prevãzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã (PNRR).

Citeste si: Nicolae Ciucă: „Am luat notă de recomandările Comisiei Europene şi ale OMS. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România şi vom anunţa măsurile”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si