Close sidebar
Close sidebar

Florin Cîţu: Etapa a III-a de vaccinare începe luni

Premierul Florin Cîţu anunţă că etapa a III-a de vaccinare începe luni, precizând că 500.000 de persoane din populaţia generală s-au înscris pe platforma de vaccinare şi că vaccinarea nu este obligatorie, dar este singura soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând.

Andreea Stoica,

Premierul Florin Cîţu

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriţi să vă vaccinaţi, înscrierea se face prin intermediul listelor de aşteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veţi primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care aţi optat. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este SINGURA soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Împreună învingem pandemia!”, a scris premierul pe Facebook.

În primele două etape a fost vaccinat personalul medical, alături de personalul esenţial, de persoanele peste 65 de ani şi de bolnavii cronici.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, din 15 martie, devin disponibile listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare.

În platformă vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în aprilie. Dacă o persoană nu găseşte locuri disponibile în centrul de vaccinare ales, se poate înscrie pe lista de aşteptare, locurile care devin disponibile urmând să fie ocupate de cei înscrişi pe listă, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din populaţia cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Premierul Florin Cîţu

48.722 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Un număr de 48.722 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore- 39.481 cu vaccinul Pfizer, 3.378 cu cel de la Moderna şi 5.863 cu AstraZeneca- cele mai multe reacţii adverse, 233, fiind cele provocate de serul furnizat de AstraZeneca.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Din cele 48.722 de persoane în ultimele 24 de ore, 38.041 au primit prima doză de vaccin, iar pentru 10.681 a fost administratp doza de rapel.

În total au fost vaccinate 1.413.635 de persoane.

De asemenea, 24 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021, iar vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

Citeste si: Arafat, despre Paște în 2021: Măsurile vor fi adaptate dacă se agravează situația

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?

Citeste si: Stare de alertă martie 2021. Ce restricţii noi au intrat în vigoare?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI