Cîțu a menționat  că este posibil ca școlile să rămână deschise în continuare. El a anunțat introducerea testelor cu salivă, în școli. Autorităţile nu au stabilit încă exact cum vor fi acestea utilizate şi dacă testarea va fi obligatorie.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut un anunț important referitor la valul 4 al pandemiei de coronavirus: ”Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti în spitale 100% COVID”

Ce a transmis Florin Cîțu

Premierul a fost întrebat, miercuri, până la ce prag şcolile rămân deschise şi a afirmat: „A fost o întâlnire paralelă între MEN, MAI, DSU, INSP. E o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituţiile care nu e cazul să fie închise. Vrem să menţinem în continuare prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”.

Citeste si: VIDEO| Florin Cîțu l-a învins pe Ludovic Orban și este noul șef al liberalilor. LIVE TEXT

florin cîțu închidere școli testare elevi

Florin Cîțu face declarații.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Politicianul a zis că, potrivit datelor deţinute de MInisterul Educaţiei, 99% dintre părinţi nu vor să testeze copiii, cu testele considerate invazive.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu anunță schimbări importante în privința noilor restricții. Decizie CNSU de ultim moment

„Ştim foarte bine că şcolile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a adăugat premierul.

Cîțu a explicat dacă testarea va fi periodică şi va fi obligatorie. El a afirmat: „Să vedem varianta finală. Vrem să introducem acest test non-invaziv ca să fie mai simplu pentru toată lumea”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori. O decizie în acest sens va fi luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri.

Citeste si: Florin Cîțu, avertisment dur pentru români: ”Valul patru este al celor care nu se vaccinează”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si