Close sidebar
Close sidebar

Premierul Florin Cîțu: „Vrem să menţinem în continuare prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”

Florin Cîțu a anunțat că școlile ar putea să fie deschise şi după ce pragul de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori. Premierul a transmis că vor fi introduse teste cu salivă în școli.

Georgiana Balaban,

Premierul Florin Cîțu.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cîțu a menționat  că este posibil ca școlile să rămână deschise în continuare. El a anunțat introducerea testelor cu salivă, în școli. Autorităţile nu au stabilit încă exact cum vor fi acestea utilizate şi dacă testarea va fi obligatorie.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut un anunț important referitor la valul 4 al pandemiei de coronavirus: ”Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti în spitale 100% COVID”

Ce a transmis Florin Cîțu

Premierul a fost întrebat, miercuri, până la ce prag şcolile rămân deschise şi a afirmat: „A fost o întâlnire paralelă între MEN, MAI, DSU, INSP. E o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituţiile care nu e cazul să fie închise. Vrem să menţinem în continuare prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”.

Citeste si: VIDEO| Florin Cîțu l-a învins pe Ludovic Orban și este noul șef al liberalilor. LIVE TEXT

Florin Cîțu face declarații.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Politicianul a zis că, potrivit datelor deţinute de MInisterul Educaţiei, 99% dintre părinţi nu vor să testeze copiii, cu testele considerate invazive.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu anunță schimbări importante în privința noilor restricții. Decizie CNSU de ultim moment

„Ştim foarte bine că şcolile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a adăugat premierul.

Cîțu a explicat dacă testarea va fi periodică şi va fi obligatorie. El a afirmat: „Să vedem varianta finală. Vrem să introducem acest test non-invaziv ca să fie mai simplu pentru toată lumea”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori.

O decizie în acest sens va fi luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri.

Citeste si: Florin Cîțu, avertisment dur pentru români: ”Valul patru este al celor care nu se vaccinează”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI