Close sidebar
Close sidebar

Florin Cîțu a anunțat când scăpăm de masca de protecție. Există o singură condiție

Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa de Facebook care este data de la care masca ar putea să nu mai fie obligatorie în România. Singura condiție este vaccinarea intensă, însă tot mai mulți români refuză serul de la AstraZeneca, singurul disponibil fără înscriere pe liste de așteptare.

Razvan Ilie,

Florin Citu: Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. [Sursa foto: Facebook / Florin Citu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Florin Cîțu a reamintit că ținta Guvernului său este vaccinarea a 10 milioane de români până la 1 august. "Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: "Nu s-a raportat nicio tromboză în România la vaccinul AstraZeneca"

Premierul României a făcut un nou apel la populație să se vaccineze și să respecte măsurile și restricțiile din starea de alertă, stare prelungită ieri de Guvern. 

" Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.

Pentru asta avem două ținte:- până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;- până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare", a scris vineri Florin Cîțu pe rețeaua de socializare.

Citeste si: Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Guvernul a prelungit starea de alertă. Ce măsuri noi au fost luate împotriva răspândirii COVID-19

 

Probleme confirmate ale vaccinului AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA)  a anunțat miercuri  la ce trebuie să fie atenți cei care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca și care sunt simptomele unei posibile tromboze.

Săptămâna aceasta, Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a concluzionat că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare.

Citeste si:  Medicul Valeriu Gheorghiţă, anunț despre rapelul cu AstraZeneca, după verdictul la nivel UE

Valeriu Gheorghiță: „Noi nu avem reacții, evenimente trombotice raportate la AstraZeneca"

Niciunul dintre cei aproape 400.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca nu a suferit tromboze, a declarat, joi seara, coordonatorul CNCAV. Acesta le recomandă celor care au făcut prima doză, să facă rapelul, pentru că nu sunt semnalate alte reacții.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„Noi nu avem reacții, evenimente trombotice raportate. Nu avem în România cazuri de tromboză cauzată de vaccinul de la AstraZeneca. Noi trebuie, de asemenea, să luăm în calcul nu doar datele din România, ci datele de la nivel european, care sunt mult mai reprezentative", a precizat medicul român la Digi 24.

Potrivit acestuia, la peste 34 de milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie și Europa, au fost raportate și analizate în detaliu circa 222 de cazuri de asemenea evenimente trombotice.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI