Close sidebar
Close sidebar

Florin Cîțu susține că negocierile s-au blocat pentru că ambele partide doresc să fie primele la rotativă

Liderul PNL, Florin Cîțu susține că negocierile dintre PNL și PSD s-au blocat pentru că ambele partide doresc să fie primele care ajung la guvernare. Florin Cîțu spune că i-a propus lui Marcel Ciolacu ca Alexandru Rafila să fie prim-ministru, însă a fost refuzat de liderul PSD.

Madalina Grigore,

Florin Cîțu susține că negocierile PNL-PSD s-au blocat pentru că ambele partide vor să fie primele la guvernare. Florin Cîțu l-a propus pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier, dar Marcel Ciolacu a refuzat.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu e premierului, ci avem două partide care vor să fie primele în rotativă. După ce depășim acest obstacol și vedem care este primul”, a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare România va avea Guvern

Alexandru Rafila, propus premier

Nu m-ați auzit pe mine ca Marcel Ciolacu să nu fie premier.

Colegii nu mi-au cerut convocarea unui BPN. Dacă se vrea un nume, se punea ieri seara. Dacă dorește cineva să convoace BPN-ul poate fi convocat.

Dacă o să vină în BPN propunerea cu două nume o să mergem cu două nume. E irelevant cine e de la PNL dacă PSD are prima opțiune de premier.

Dacă PSD vrea pe cineva anume de la PNL să vină și să spună. L-am propus pe Rafila, dar Ciolacu nu a fost de acord”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: PSD a decis ca Marcel Ciolacu să fie premier. Social democrații acceptă varianta prim-ministrului prin rotație

Cine va fi primul premier din sistemul rotativ

Florin Cîțu a menționat că nu se știe cine va fi primul în sistemul rotativ.

„Trebuie să găsim o soluţie să mergem cu o singură persoană la consultări", a spus liderul PNL. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Liberalii s-au întâlnit miercuri seară la sediul formațiunii pentru a se consulta în privința flexibilității mandatului  în ceea ce privește desemnarea premierului

Citeste si: Nicușor Dan cere ajutor Guvernului. Acesta susține că bucureștenii nu pot plăti 600 de lei gigacaloria

„Astăzi am luat act de decizia PSD de a avea un premier în persoana lui Marcel Ciolacu şi să înceapă sistemul rotativ, dar să fie prima propunere de la PNL. Înțeleg că au mai multe argumente”, a explicat liderul PNL Florin Cîțu.

Întrebat despre propunerea numelui din partea PNL pe masa negocierilor, Florin Cîțu a răspuns: „Problema nu este numele, problema este că ambele vor fi primele în rotativă. În acest moment, suntem de acord cu un sistem rotativ, dar nu aveam un nume”.

Citeste si: Surse: liderii PNL, PSD si UDMR au decis cum vor veni la guvernare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI