Premierul Florin Cîțu a anunțat luni seara că discuțiile cu partenerii de la USR-PLUS vor continua și că el așteaptă în continuare nominalizarea unui ministru al Sănătății din partea formațiunii partenere.

Discutăm, Toate partidele și-au pus opțiunile pe masă, discutăm în continuare. E nevoie ca România să fie guvernată. Aștept nominalizarea pentru Ministerul Sănătății ”, a declarat Florin Cîțu după ședința coaliției de guvernare.

Citeste si: Liderii Coaliției de guvernare, față în față. Ce se întâmplă cu Guvernul Cîțu

Într-un interviu acordat Digi 24, premierul a precizat că "fiecare poate să-și evalueaze propriile declarații, vom vedea cum mergem mai departe". Declarațiile mai contondente (de genul "zombie politic", cum a fost catalogat de ministrul Transporturilor) vor fi analizat "mai târziu", a spus Florin Cîțu.

Kelemen Hunor: "Suntem oameni maturi, oameni cu experienţă politică"

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a afirmat luni seara, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că discuţia a fost una "extrem de constructivă" şi că UDMR susţine în continuare această coaliţie, pentru că nu poate exista o tensiune, un conflict mai mare. El s-a declarat convins că marţi, când va avea loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, va fi găsită "soluţia bună pentru fiecare parte".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Suntem oameni maturi, oameni cu experienţă politică şi vom susţine în continuare această coaliţie şi vom merge mai departe în această coaliţie. Sunt convins că mâine, la întâlnirea de după-amiază, la ora 16.00, când vom continua discuţiile în coaliţie, vom găsi soluţia bună pentru fiecare parte din această coaliţie. După patru luni nu putem să ne permitem o tensiune mai mare şi un conflict mai mare, o criză politică şi nici nu se va întâmpla acest lucru, sunt convins, fiindcă a fost o discuţie extrem de constructivă şi extrem de coerentă", a spus vicepremierul citat de Agerpres.

Citeste si: VIDEO-Paturile de la ATI, ocupate, autoritățile vor mai multă relaxare

Comisia de verificare a numărului de decese COVID-19, înființată luni

Premierul a anunțat că a semnat luni, din poziția de ministru al Sănătății, Ordinul de ministru privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Fostul ministru Vlad Voiculescu a declanșat un scandal uriaș prin sesizarea unor inadverdențe în raportarea deceselor de COVID-19 pe două platforme diferite ale autorităților.  

Informația a fost confirmată, luni seara, și printr-un comunicat oficial al Ministerului Sănătății.  

"Din componenţa comisiei fac parte un număr de 7 persoane, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un reprezentant al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale", se arată într-un comunicat al MS.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit MS, printre atribuţiile Comisiei se numără indentificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 şi a responsabilităţilor instituţiilor implicate, precum şi identificarea potenţialelor neconformităţi, corectarea lor şi formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului de raportare şi a calităţii datelor.

"De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului şi a conţinutului raportărilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 şi să identifice corespondenţa dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19", informează sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si