Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern, că a fost instituit un nou prag al incidenţei cazurilor din ultimele 14 zile, la 2 la mie.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, anunț important despre prețurile produselor din România

„Vorbim de continuarea relaxării măsurilor instituite pentru diminuarea impactului epidemic, dar cu stabilirea unor noi praguri ale incidenţei cumulate de la 14 zile.

Avem acum un nou prag, care a fost stabilit de 2 la mie, iar măsurile pe care le menţionez vor fi corelalte inclusiv la pragul de 2 la mie care e sub cel care a fost înainte, de 3 la mie, ca să putem să revenim în sensul în care dacă în unele localităţi sau unele zone incidenţa continuă să crească.(...) Avem măsurile noi care sunt dacă incidenţa e sub 2 la mie, dacă incidenţa ajunge între 2 şi 3 la mie ne întoarcem la situaţia în care suntem acum, dacă trecem peste 3 la mie ne întoarcem deja la situaţia în care am fost la 1 iunie şi se aplică măsurile local după incidenţa în localităţi”, a explicat Raed Arafat.

Între timp Guvernul a transmis şi Hotărârea de Guvern aprobată, cu toate măsurile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cîțu: ”Activitatea economică a continuat să se redreseze într-un ritm considerabil”

Măsuri de relaxare de la 1 august 2021

„Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a transmis, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat care sunt relaxările de la 1 august 2021. Ce vom avea voie să facem

florin-citu-relaxare-este-un-cuvant-puternic-astazi-pentru-ca-nu-se-relaxeaza-foarte-mult-aceste-masuri
Premierul Florin Cîțu.[Sursa foto: Facebook]

„Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment în spaţii deschise, cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incindenţă mai mică sau egală cu 2 la mie, este foarte important, iar o condiţie importantă este că participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”, agăugat premierul.

Acesta s-a referit şi la condiţiile de participare la competiţii sportive- permise cu spectatori până la 75% din capacitatea spaţiului – cu asigurarea unei distanţe de 1 metru, dacă incidenţa este mai mică de 2 la mie.

De asemenea, premierul a precizat că în localuri pot intra doar persoane vaccinate, programul de funcţionare rămânând până la ora 2.00.

Citeste si: Noile măsuri de relaxare de la 1 august, adoptate! Florin Cîțu, declarații de ultimă oră


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si