Cîțu a afirmat că o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va avea loc joi seara pentru a luat decizia prin care şcolile să rămână deschise şi după incidenţa de 6 la mie. Hotărârea va fi lăsată la latitudinea unităţii de învăţământ şi în funcţie de numărul de copii infectaţi cu SARS-CoV-2. Florin Cîțu a mărturisit că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei vor decide cât de des va fi făcută testarea elevilor.

Specialiștii propun ca minorii să fie testați de două ori pe săptămână, însă au precizat că li se pare prea des intervalul.

Citeste si: Florin Cîţu: „Valul patru este al celor care nu se vaccinează”

Ce au transmis autoritățile

florin cîțu școli deschise după 6 la mie

Florin Cîțu face noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Anunțul oficial făcut de Florin Cîțu! Când începe vaccinarea cu a treia doză şi în ce condiţii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID trebuie să devină obligatorie pentru anumite categorii

„Le vom introduce în şcoli. Vor fi folosite. Sunt un test rapid care este folosit şi în alte ţări. Înţeleg că şi Franţa foloseşte acest test. Deci nu văd o problemă aici. Va fi introdus şi va fi decizia celor de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin ordin vor spune cât de des se va face.

Era o propunere de la specialişti cred de două ori pe săptămână, dar eu cred că este prea mult. Am spus foarte clar şi asta este decizia CNSU care va fi aprobată în această seară. Veţi vedea detaliile. Pentru şcoală se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă. Şi atunci de mâine pentru fiecare şcoală în parte decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile care vin prin ordin de la MS şi MEN.
De câte ori trebuie să se testeze, ş.a.m.d. Haideţi să aşteptăm de la ei”
, a afirmat Florin Cîţu la deschiderea traficului pe Pasajul Mogoşoaia.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut anunțul momentului pentru români. Cresc salariile, pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie

Citeste si: Florin Cîțu, anunțul momentului! Când începe vaccinarea cu a treia doză anti-COVID


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si