Premierul Florin Cîțu și-a anunțat, duminică dimineața, candidatura la șefia PNL înaintea Consiliului Național al partidului. Astăzi se stabilește data congresului la care va avea loc votul pentru viitorul președinte al PNL. "Am decis să mă înscriu în competiția pentru șefia PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine din primul moment", a declarat Florin Cîțu în fața presei.

Citeste si: Sărbătoare importantă AZI pentru toți creștinii ortodocși

Florin Cîțu: Vă asigur că PNL se va afla cel puțin 8 ani la guvernare  

În discursul său de duminică dimineața, Florin Cîțu le-a promis colegilor de partid că va asigura prezența PNL la guvernare timp de minim 8 ani.

"În octombrie 2016 am decis să intru în politică. Sunt liberal convins, singura variantă a fost PNL. Am aplicat principiile liberale întotdeauna în cariera mea. Doar liberalismul salvează România. Promisiuni auziți zilnic de la toți politicenii, eu sunt omul faptelor. Vă voi asigura că PNL se va afla cel puțin 8 ani la guvernare", a mai spus prim-ministrul României. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Printre liderii PNL care l-au susținut pe Florin Cîțu, duminică dimineața, s-a aflat și europarlamentarul Rareș Bogdan.

Luptă dură pentru șefia PNL. Analiștii spun că președintele Iohannis poate înclina decisiv balanța

Întrebat de jurnaliști cu privire la actualul șef de partid și contracandidat în lupta de la congresul din toamnă, Cîțu a spus că Ludovic Orban are o experiență importantă ca premier și politician și "sigur o vom folosi în continuare în interiorul partidului".

Florin Cîțu a explicat de ce candidează: PNL are nevoie de un suflu nou, care să ducă mai departe principiile liberale.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, despre creșterea economică în România: „FMI, estimări WOW pentru România în 2021!”

Replica lui Ludovic Orban: Propun un gentlemen's agreement, sper că va fi respectat

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat anunțul premierului Florin Cîțu de a candida la șefia partidului, spunând că ”avem o competiție furmoasă”, care ”arată românilor că liberalii au resurse umane puternice și este un partid capabil să asigure buna guvernare”.

”Avem în față o competiție frumoasă astfel încât să arărăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică și capabil să asigure buna guvernare”, a comentat el anunțul lui Cîțu de a-l concura la congresul partidului.

Citeste si: O tranşă record de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si