Iordache a mai spus ca, anul acesta, va incepe construirea a doua noi penitenciare, la Caracal si Berceni, adaugand ca unitatea de detentie de la Caracal putea fi construita inca din 2005, daca ministrul de atunci al Justitiei, Monica Macovei, nu ar fi renuntat la un grant oferit de autoritatile din Austria.

Florin Iordache a spus ca, in urma dezbaterilor de pana acum, au fost eliminate anumite prevederi din ordonantele de gratiere si de modificare a codurilor penale, precizand ca nu vor iesi din inchisoare abuzatorii ori criminalii care au mai mult de 60 de ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Toti cei care au peste 60 de ani si in niciun caz, nici abuzatorii, nici criminalii si nici cei care au venit cu niste sanctiuni grave sunt exclusi. Acea exprimare de la articolul 4 aliniatul 2 este eliminata. Si noi, in cursul dezbaterilor, am constatat ca anumite prevederi... Deci, fara frica. Am plecat de la un proiect care a existat in Romania, ultima lege a gratierii a fost data in 2002.

Nu e o solutie minune daca ies 3.000 din 28.000, trebuie sa venim cu alte masuri", a declarat Iordache, la Antena 3.
Ministrul Justitiei a adaugat ca a vorbit in acest sens si cu ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, pentru a gasi solutii ca angajatorilor sa le fie oferite facilitati daca angajeaza persoane eliberate din penitenciare.

"Proiectul pe care noi l-am inaintat va fi imbunatatit. Dar a-l respinge si a spune ca Romania nu e pregatita, sa ne dea altcineva o solutia pentru a nu plati din aprilie 80 de milioane de euro", a adaugat Florin Iordache la Antena

3.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si