Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ pe care a fost numit Florin Iordache este asimilată celei de ministru.

La votul din plenul Parlamentului au fost 185 de voturi „pentru” numirea lui Florin Iordache şi 42 de voturi „împotrivă”. Fostul judecător al CCR Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut doar 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Citeste si: Lovitură dură pentru Mitică Dragomir. Judecătorii au decis azi

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a rămas vacantă după demisia lui Şerban Iliescu, iar de la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a demisionat Gheorghe Popescu.

Dan Barna: Iordache ”a fost răsplătit cu un post pe viaţă” 

Liderul USR, Dan Barna, susţine că mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este ”o sfidare la adresa oricărui român cinstit”.

”Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente”, susţine Barna, afirmând că pentru asta, Iordache ”a fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Florin Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea pe frontul justiției

Ce salariu va primi Florin Iordache

Șeful Consiliului Legislativ nu are o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocat. Deci, nu poate fi schimbat şi ar putea rămâne în funcţie pană la sfârşitul vieţii. Asta dacă nu se decide să demisioneze.

Sau își pierde drepturile electorale, este condamnat definitiv sau apare între timp vreo incompatibilitate.

De exemplu, fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol. 

Potrivit declarației de avere a fostului președinte, acesta a fost remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

Ce atribuții îndeplinește șeful Consiliului Legislativ

Preşedintele Consiliului Legislativ îndeplineşte următoarele atribuţii:

a) reprezintă Consiliul în faţa Camerei Deputaţilor, a Senatului şi a celorlalte autorităţi publice, precum şi în relaţiile cu persoanele fizice sau juridice;

b) semnează actele Consiliului, care se pot emite numai cu acordul său;

c) angajează şi, după caz, numeşte, potrivit legii, pesonalul din aparatul Consiliului Legislativ;

d) exercită orice alte atribuţii care îi revin potrivit legii. Preşedintele Consiliului Legislativ este ordonator principal de credite. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si