Florin Roman a fost acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității din Cluj-Napoca, ci pe ale unui Colegiu economic din Alba-Iulia. Miercuri, ministrul Digitalizării a anunțat că a demisionat din Guvern, pentru ca scandalul din jurul numelui său "să nu afecteze activitatea Executivului".

Citeste si: Dosar penal pentru jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie

"Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului", a declarat Florin Roman pe pagina personală de Facebook.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit unor surse politice, premierul Ciucă i-ar fi cerut să-și dea demisia, iar dacă n-o va face i-a spus că va fi remaniat.

Florin Roman îl cheamă în instanță pe Dacian Cioloș, pe care îl acuză că a coordonat atacul la persoana sa 

"Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța.

Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV", a mai scris Florin Roman pe Facebook.

Cel mai recent scandal în privința CV-ului lui Florin Roman

După acuzațiile de plagiat din lucrarea sa de master, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, a fost implicat într-un nou scandal.

Presa a dezvăluit miercuri că nu a fost student al Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, deși și-a trecut în CV că este licențiat în Științe Economice la UBB, ale cărei cursuri a scris că le-a urmat între 1992-1996.

Rectorul UBB, Daniel David, a precizat pentru Libertatea că Florin Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB.

Premierul Ciucă îi ceruse lui Florin Roman să își clarifice situația

Scandalul privind CV-ul lui Florin Roman a pornit în urmă cu 10 zile când a spus că nu-și găsește cartea publicată la Editura Academiei, apoi a recunoscut că nu a scris-o. După aceea a declarat că, de fapt, cartea e un articol, dar nici pe acesta nu l-a găsit.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Libertatea a arătat că 10 pagini din 10 verificate din masteratul ministrului cercetării sunt plagiate la literă din lucrarea unui profesor din Timișoara.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Digitalizării, liberalul Florin Roman, să-și clarifice situația legată de suspiciunile de plagiat, iar acesta a spus că va face tot posibilul să clarifice lucrurile în cel mai scurt timp


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si