Noul proces de apel a anulat circumstanța agravantă, astfel că sentința a fost redusă, ceea ce înseamnă că în aproximativ 2 ani, românul în vârstă de 39 de ani s-ar putea bucura de semi-libertate.

Citește și: VIDEO. Cum a evadat "ca-n filme" șeful mafiei italiene dintr-o închisoare de maximă siguranță. Urma să stea închis până în 2046

Stîngaciu l-ar fi înjunghiat mortal pe Igor Ojovanu și ar fi încercat să-l omoare și pe Ștefan Lungu, un prieten al victimei.

Magistrații au luat, așadar, act de decizia Casației care, pe data de 5 mai 2022, a renunțat la circumstanța agravantă a motivelor zadarnice, recunoscând că românul și logodnica lui au fost răniți cu un cuțit.  

„Grupul de băieți din care aparținea victima nu era unul neînarmat asupra căruia s-a concentrat violența agresorului”, a declarat Mauro Serpico,  avocatul bărbatului.

Florin Stîngaciu s-ar putea bucura de semi-libertate după ce a înjunghiat mortal un moldovean

Florin Stîngaciu, care a fost condamnat inițial la închisoare pe viaţă, pedeapsa redusă la 20 de ani în apel, a executat deja patru ani şi jumătate în spatele gratiilor şi în doi ani s-ar putea bucura de semi-libertate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: FOTO- Mărturii cutremurătoare după dezastrul din Grecia! Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la aproape 40, iar 100 sunt rănite, după ce două trenuri s-au ciocnit: „Oamenii țipau și le era teamă”

În urmă cu 5 ani, pe data de 30 septembrie 2018, Ojovanu a fost în Fontane di Villorba cu un grup de prieteni, toți de origine moldovenească, pentru a sărbători o petrecere a burlacilor într-un apartament din Largo Molino. O petrecere destul de zgomotoasă, doar că adevăratul rău a avut loc afară, acolo unde între membrii grupului de moldoveni a izbucnit un scandal de proporții, care mai apoi a degenerat, cu Florin Stingaciu și un albanez, Rubin Xhika, în vârstă de 29 de ani, achitat ulterior de toate acuzațiile cu excepția posesiei unui cuțit.

Românul, care la acea vreme avea 34 de ani, coborâse din apartamentul său înarmat cu un cuțit și atunci ar fi avut loc atacul fatal. Conform celor reținute în instanță, nu ar fi fost o ambuscadă: toți cei implicați în scandal ar fi fost înarmați și sub influența alcoolului, cetățenii moldoveni, în timp ce Stingaciu ar fi fost sub influența drogurilor. 

Citește și: Tânăr de 17 ani, mort într-un accident rutier în Italia. El urma să-și sărbătorească majoratul

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si