Autor a numeroase tratate de specialitate, profesorul Florin Tudose a reusit sa revolutioneze domeniul sau cu multe pareri clare despre lucrurile controversate. Putini sunt cei care stiu ca Florin Tudose a scris de nenumararte ori despre "dreptul la moarte asistata" in care credea cu indarjire. Intr-un articol dintr-o revista de specialitate, renumitul psihiatru spunea despre cei care sunt bolnavi si isi doresc moartea ca e dreptul lor sa decida.

"Decizia pacientului de a renunta la mentinerea vietii prin mijloace mecanice nu este o decizie care poate fi luata, deci, de doctori sau ca problema legala a carei justete sa fie dezbatuta de avocati si judecatori, deoarece nu este un subiect de drept juridic, ea nu poate fi aprobata de Comisia de Etica sau de Curtea de Justitie, in ciuda unor opinii contrare si megalomaniace privitoare la rolul medicului si al medicinei, ca arta sacerdotala, care au inceput sa se faca auzite si la noi in tara(...)

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

##CITAT160##

O atitudine rationala si depasirea sentimentului propriei nimicnicii va putea da speranta ca in acest fel un drept si o decizie personala si inalienabila au fost respectate. Evident, aici ne referim la sinuciderea persoanelor cu afectiuni fatale cronice si ireversibile si nu la tentativele suicidale reactionale sau la suicidul din psihozele depresive sau paranoide. Medicina este o stiinta si o practica a vietii, iar problema mortii ramane sacra si iminenta pentru fiecare individ", scria marele psihiatru in urma cu cativa ani.



Au trecut ani de atunci si doi de la moartea sa, insa problema "sinuciderii asistate" a ramas, la noi in tara, in acelasi stadiu de atunci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si