Close sidebar
Close sidebar

Focar de coronavirus la o școală din București: Este vorba de infectări cu noua tulpină!

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială 28 din Bucureşti, acolo unde un angajat a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Având în vedere contagiozitatea ridicată, s-au mai prelevat probe de la 11 persoane.

Mircea Pop,

Focar de coronavirus la o școală din București: Este vorba de infectări cu noua tulpină!

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul şcolii, DSP MB a decis extinderea anchetei epidemiologice şi au mai recoltat încă 11 probe la care se aşteaptă rezultatul”, a transmis, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Pacientul care lucrează la Şcoala 28 din Bucureşti nu este cadru didactic sau auxiliar, ci personal nedidactic.

Anchetă epidemiologică de amploare

În cazul celui de-a doilea pacient infectat cu noua tulpină, ancheta epidemiologică nu a fost finalizată.

Citeste si: Bilanț coronavirus 24 ianuarie: Alte 1.816 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR.

Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că specialiştii DSP, INSP şi ai Ministerului Sănătăţii au în atenţie situaţia de la Şcoala 28 din Bucureşti, unde un profesor a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus, 9 din cei 10 contacţi ai săi fiind pozitivi la testul TR-PCR. ”Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”, afirmă ministrul, precizând că o decizie privind şcolile va fi luată în 2 februarie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ministerul Sănătăţii: Nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus, depistaţi pozitiv la testul RT-PCR

”Specialiştii din DSP, INSP şi Ministerul Sănătăţii au în atenţie această situaţie, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni şi Grupul tehnico-ştiinţific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderii şcolii. Partea de secvenţierea genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână.

Până atunci, DSP are în atenţie cu prioritate această situaţie din Şcoala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a declarat, duminică, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la Digi 24. 

Întrebat ce se întâmplă cu deschiderea şcolilor, ministrul a precizat că ”interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”. 

Citeste si: VIDEO- Scăpăm de unele restricții, dar nu și de boală. Adevărul despre rata de infectare cu coronavirus în România

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează, cei întreptăţiţi cu competenţă în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a mai declarat ministrul. 

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu se ia în calcul un scenariu hibrid pentru redeschiderea şcolilor, întrucât acesta a fost ineficient. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI