Zece angajaţi ai secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila au fost confirmaţi cu COVID-19 în ultima săptămână, potrivit informaţiilor confirmate de managerul SJU Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, care a precizat că angajaţii nu au contactat virusul din spital, ci prin transmitere comunitară.

Citeste si: Ce putem, cere, de fapt, în rugăciunile închinate sfinților

"Nu se pune problema închiderii ATI"

"Focarul nu este pe ATI Covid, ci pe ATI-ul mare. Secţia a fost dezinfectată şi activitatea se continuă la ATI. Nu se pune problema închiderii ATI, acolo unde a fost nevoie am suplimentat cu personal de la ATI 2 şi ne descurcăm deocamdată", a declarat dr. Delia Râşnoveanu.

Este vorba despre un medic, cinci asistente şi patru infirmiere, care se află în izolare la domiciliu. Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a fost dezinfectată şi activitatea medicală continuă. De la începutul pandemiei, în judeţul Brăila au fost confirmate cu noul coronavirus 3.975 persoane, dintre care 171 au decedat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.727. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la ATI- un nou record etrem de îngrijorător. 

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință importantă astăzi. Ce urmează să se întâmple în România

Şase oameni infectați cu COVID-19 au murit pentru că nu au mai avut loc la Terapie Intensivă

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara trage un semnal de alarmă privind ocuparea locurilor pentru pacienţii cu COVID-19 şi declară că şase persoane au decedat de duminică şi până luni, din cauza lipsei de locuri în Secţia de ATI.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

”Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei”, a declarat, luni, medicul Virgil Musta.


Musta a mai adăugat că vin, la spital, oameni cu comorbidităţi a căror salvare este tot mai dificilă.

Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă

”Sunt oameni care sunt cu comorbidităţi importante, sunt oameni în vârstă, dar din păcate, datorită faptului că au făcut boala, este foarte greu, la ora actuală să îi salvăm. Dacă nu erau atât de multe cazuri de infecţie care aduc totodată şi cazuri foarte grave şi cazuri de terapie intensivă, aveau o şansă. Acest lucru se întâmpla în primăvară când reuşeam să salvăm foarte mulţi oameni fiindcă încă mai aveam locuri în spitale. Astăzi, spitalul nostru nu mai are niciun loc, în spitalele suport, CFR şi Centrul de Recuperare Cardiovasculară nu este niciun loc. Suntem într-o situaţie dificilă. Mâine este vorba să se deschidă ASCAR-ul, mai primim câteva locuri şi acolo, dar e foarte probabil să se umple repede, după care, nu ştiu”, a mai precizat medicul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si