Close sidebar
Close sidebar

Focar de coronavirus la un Centru de reabilitare neuropsihiatrică din Alba. Peste 120 de cazuri de infectare

Un focar de infectare cu noul coronavirus este raportat la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică de la Galda de Jos, judeţul Alba, unde au fost confirmate 103 cazuri în rândul beneficiarilor şi 18 în rândul angajaţilor. Inspectorii sanitari vor face un control la centru, pentru a vedea cum s-a ajuns să se infecteze atât de multe persoane.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că acolo au fost testaţi 179 de asistaţi şi 171 de membri ai personalului.

Au fost înregistrate două decese 

"Dintre cei asistaţi avem 103 cazuri pozitive şi dintre personal avem 18 cazuri pozitive. Totodată, în paralel cu ancheta epidemiologicvă pe care colegii o realizează, am dispus şi efectuarea unei anchete a inspectorilor sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la această nenorocire, aş spune, pentru că nu este normal ca după 7 luni de muncă să avem un astfel de focar, de o asemenea magnitudine", a afirmat Sinea.

Citeste si: Câți români au devenit imuni la coronavirus. Anunțul lui Nelu Tătaru în ziua cea mai neagră din pandemie

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Dintre persoanele confirmate, sunt două persoane internate, iar toţi bolnavii sunt monitorizaţi medical. Până acum s-au înregistrat două decese, în rândul beneficiarilor.

Sinea a spus că vor fi verificate respectarea procedurilor de lucru în centru şi folosirea materialelor de protecţie.

Focar de COVID-19 la Secţia de radiologie a Spitalul Municipal Ploieşti. Un singur asistent asigură activitatea secţiei

Citeste si: Spania reintroduce starea de urgență. Care sunt regiunile vizate

"DSP Prahova a identificat un nou focar într-o unitate medicală din judeţ. Opt dintre cele nouă cadre medicale ale secţiei de Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploieşti au fost confirmate cu noul coronavirus. Acestea au fost izolate, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmaţi. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor, conform normelor sanitare”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Prahova.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI