Două focare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 au fost identificate de autorităţile din judeţul Prahova. Unul într-o tabără de baschet la Azuga iar altul într-un cantonament de handbal în Câmpina.

În fiecare dintre cele două tabere au fost depistate câte şapte persoane infectate cu SARS-CoV-2

În tabără de baschet organizată în Azuga, au fost identificați 7 copii pozitivi COVID-19. Aceștia se află în izolare la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

Și copiii infectați din cantonamentul de handbal au fost plasați în izolare la domiciliu.

Pentru ambele focare, contacții stabiliți în urma anchetei epidemiologice au fost carantinați. Menționăm că niciunul dintre copiii care au participat la tabără, respectiv cantonament, nu are domiciliul în județul Prahova.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 10 septembrie. Un nou vârf al infectărilor în România. Câți copii sunt la ATI

Spaţiile în care participanţii la tabere au fost cazaţi vor fi dezinfectate 

În acest moment s-au finalizat activitățile în cele două locații și au fost stabilite următoarele măsuri: dezinfecţia curentă şi terminală pentru suprafeţe cu firmă specializată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform datelor comunicate, joi, de Prefectura Prahova, la nivelul judeţului sunt active 507 cazuri de COVID-19, rata de infectare fiind de 0,56 cazuri la mia de locuitori.

Cinci comune au o incidenţă a cazurilor de peste 1,5/1.000, cea mai mare rată de infectare fiind de 2,70, arată datele publicate, vineri, conform Agerpres.

Citeste si: Mai puține doze de vaccin gripal, în comparație cu anul trecut. Vaccinul se poate găsi deja în farmacii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si