Potrivit autorităților italiene, 46 de angajați ai companiei au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Dintre aceștia, 44 sunt asimptomatici, potrivit cotidianului Resto del Cardino.

Alte două focare au fost depistate în Roma, cu două săptămâni în urmă.

Citeste si: VIDEO| Imagini revoltătoare în poarta spitalului din Târgu Jiu: O femeie și-a cărat în spate mama bolnavă

Autoritățile au făcut apel la „prudență” după descoperirea cazurilor de infectare din Bologna, subliniind că „circulația virusului este încă importantă”.

Cea mai încercată țară din Uniunea Europeană

De la începutul pandemiei de coronavirus, autoritățile italiene au raportat aproximativ 240.000 de cazuri de infectare. Dintre acestea, aproximativ 35.000 de oameni și-au pierdut viața.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Alte 186.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Citeste si: Nelu Tătaru anunță noi măsuri de relaxare. În ce zone vor rămâne restricțiile

În acest moment, mai sunt puțin peste 18.600 de cazuri active în Italia. Autoritățile spun că 107 dintre acestea sunt grave.

Primul medicament recomandat de UE împotriva coronavirusului

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a recomandat primul medicament autorizat pentru a trata pacienții cu coronavirus în Uniunea Europeană.

„Ramdesivir este primul medicament COVID-19 recomandat pentru autorizarea în UE”, se arată într-un comunicat al agenției, citat de  Euronews.

Comitentul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA a anunțat că remdesivir va fi testat pe adulți și adolescenți mai mari de 12 ani cu pneumonice care necesită oxigen suplimentar.

Citeste si:   CCR a hotărât. Ce se întâmplă cu starea de alertă?

Remdesivir a fost apreciat de președintele american Donald Trump și de alți oficiali din domeniul sănătății drept unul dintre medicamentele mai promițătoare pentru combaterea COVID-19.

Un studiu efectuat în aprilie a arătat că pacienții cu coronavirus tratați cu medicamentul antiviral remdesivir s-au recuperat în 11 zile, comparativ cu 15 zile pentru cei care au primit un placebo.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si