Close sidebar
Close sidebar

Focar de pestă porcină într-una dintre cele mai mari ferme din judeţul Buzău

Una dintre cele mai mari ferme de creştere a porcilor din judeţul Buzău, din localitatea Florica, va fi închisă, după ce autorităţile au identificat virusul pestei porcine şi au dispus sacrificarea celor peste 8.000 de animale.

Alexandra Costea,

8.220 de animale vor fi sacrificate [Sursa foto: unsplash.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform unei informări transmise de Instituţia Prefectului Buzău, ferma se află în extravilanul comunei Florica, aceasta fiind una dintre cele mai mari din judeţ.

Citeste si: Vizitele suspendate la Spitalul Județean din Buzău de la 1 septembrie. Care sunt excepțiile

8.220 de animale vor fi sacrificate

După confirmarea virusului pestei porcine, toate cele 8.220 de animale vor fi sacrtificate şi incinerate pentru a se încerca evitarea transmiterii virusului şi mai departe de perimetrul fermei, s-a decis joi,  în Centrul Local de Combatere a Bolilor reunit în şedinţă pentru a  aproba planul de intervenţie pentru prevenirea răspândirii pestei. 

Citeste si: Avertizare ANM de ultimă oră! Cod galben de vânt puternic în România

În județul Buzăi sunt aproape 40 de focare de pestă porcină

În judeţul Buzău, sunt aproape 40 de focare de pestă, dintre care 4 în ferme din Glodeanu Siliştea, Cilibia, Stâlpu şi acum Florica. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În plus, virusul pestei porcine se extinde şi în gospodării, inclusiv în localităţi care până acum nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri. 

Potrivit autorităţilor sanitar veterinare, nu e zi în care să nu fie declarat un nou focar de boală.

Citeste si: Franco Nero a venit la Buzău

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI