Mai mult de jumătate din aproximativ 120 de persoane prezente la petrecerea de Crăciun din Oslo au fost testate pozitiv, cu toate că toți erau vaccinați. Există temeri serioase că mulți dintre pacienți ar fi contractat varianta Omicron deoarece unii veniseră din Africa de Sud.

Citeste si: Spania confirmă prima infectare cu varianta Omicron prin transmitere comunitară

Cel mai mare focar de Omicron din Europa

Dacă se confirmă, ar fi cel mai mare focar al variantei Omicron din Europa, arată sursa citată. Cazurile sunt legate de petrecerea de Crăciun a unei companii norvegiene într-un restaurant din Oslo, au declarat oficialii norvegieni, joi.

Toți cei care au participat la eveniment au fost testați după cina organizată de compania de energie solară Scatec într-un restaurant din Oslo, vinerea trecută (26 noiembrie).

Citeste si: OMS: Persoanele care au avut COVID-19 riscă să se infecteze cu Omicron

„Situația este îngrijorătoare”

„Situația este îngrijorătoare”, a declarat ministrul norvegian al sănătății Ingvild Kjerkol, la scurt timp după ce autoritățile din Oslo au declarat că o infecție cu Omicron a fost confirmată în urma evenimentului companiei.

"Acest lucru arată că virusul se răspândește foarte ușor și că vaccinul nu protejează bine împotriva acestui tip de infecție.

Sperăm și credem că vaccinul protejează împotriva formelor grave de boală, dar nu știm până la ce punct", a adăugat Kjerkol.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Tulpina Omicron ar putea fi deja la noi

Noi restricții în Oslo din cauza focarului Omicron

[Sursa foto: Twitter ]

Noi restricții în Norvegia, începând de vineri

Deși rămân multe necunoscute despre noua variantă, guvernul norvegian a declarat că noi restricții naționale și regionale vor intra în vigoare de vineri, 3 decembrie. Premierul norvegian Jonas Gahr Stoere spune că cele mai stricte măsuri sunt regionale și se vor aplica în zona Oslo – un oraș cu aproape 700.000 de locuitori – și în districtele din jur.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre obligativitatea vaccinării în statele membre ale Uniunii Europene

Premierul de la Oslo a spus că restricțiile includ lucrul de acasă atunci când este posibil, o limită de prezență de 100 de persoane la evenimente private în interior în locuri publice precum și acces cu certificat verde în restaurante și baruri.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La nivel național, oricine intră în Norvegia trebuie să fie testat în 24 de ore, fie la graniță, la o stație publică de testare sau prin autotest. Dacă un test rapid devine pozitiv, un călător trebuie să facă un test PCR în 24 de ore.

„Este probabil ca varianta Omicron să se răspândească în Norvegia și de aceea guvernul crede în măsuri mai stricte”, a mai spus Gahr Stoere.

Marți, Norvegia a recomandat folosirea măștilor de protecție în transportul public și în magazine și centre comerciale. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si