Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, în săptămâna 22- 28 noiembrie, 33,5% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Timiş, Arad şi Bihor. 70,5% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Citeste si: Primul suspect de infectare cu Omicron în România. UPDATE: Alte două cazuri vor fi analizate

Unde sunt cazurile cele mai grave de COVID în țară

De asemenea, 30% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Bihor, Mureş, Prahova şi Braşov, iar 88,4% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment despre noua tulpină Omicron. "Nu vom fi evitați". Ce spune ministrul despre "obligativitatea" vaccinării în UE

Majoritatea victimelor, peste 60 de ani

INSP precizează că 85,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,8% din decese au fost la bărbaţi. Conform INSP, 93,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 1 din 102 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Noua tulpină Omicron, posibil să fi ajuns deja în România

Unul dintre sportivii români repariați din Africa de Sud  a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic, a transmis miercuri Ministerul Sănătății.

Alte două persoane care s-au întors din Africa de Sud au fost testate pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2, probe prelevate de la acestea urmând a fi trimise la Institutul Naţional de Cercetare Medico-Militară "Cantacuzino" Bucureşti, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii (MS).

Potrivit sursei citate, celor două persoane le-au fost recoltate probe pe aeroportul Otopeni, iar în aceste cazuri au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor direcţi. Noi probe prelevate de la cele două persoane vor fi trimise la Institutul "Cantacuzino" pentru secvenţiere. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si