Close sidebar
Close sidebar

Focsani: o gravida a refuzat conditiile din spital si a nascut acasa cu o moasa profesionista: "As mai face asta o data"

Raluca Maria Simion, de profesie psiholog, a refuzat conditiile din spitalul din Focsani si a decis sa nasca singura, acasa, asistata de o moasa profesionista.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Ea a povestit pentru adevarul.ro de ce a luat aceasta decizie si cum a decurs nasterea copilului ei. Tanara mama a explicat ca a hotarat sa nasca singura din cauza ca nu a fost multumita de conditiile din Spitalul de Urgenta din Focsani.
##CITAT145##

" A fost o naştere foarte uşoară. Bineînţeles că m-am documentat înainte, am avut conversaţii cu alte mămici care au născut cu moaşe şi am luat legătura cu o moaşă profesionistă care să mă asiste la naştere. Medicul care mi-a urmărit tot timpul sarcina şi-a dat acordul şi din punctul meu de vedere a fost foarte bine, pentru că am fost lăsată să aleg ce am considerat eu că este bine. Aş mai face asta odată, având în vedere că la naşterea primului copil lucrurile au decurs mai greu şi cu mici probleme. Acum, recuperarea a fost mai rapidă, fără complicaţii. După 10 ore de la naştere eram deja în parc la plimbare cu celălalt copil", a spus Raluca Simion.



In iunie, Raluca Maria Simion a formulat o solicitare cu 15 puncte catre spital, in care cerea medicilor sa i se respecte conditiile de internare si tratament, dar si alte drepturi conferite de Legea pacientului. Ea a cerut sa i se permita sotului sa ii fie alaturi la nastere si sa fie tratata cu rabdare de cadrele medicale, a mai avut cerinte legate si de alaptarea copilului la cerere si sa nu ii fie taiat cordonul ombilical imediat dupa nastere.
Dupa cateva zile, tanara a primit un raspuns nefavorabil si astfel a luat decizia sa nasca cu moasa acasa.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

In Romania nu exista inca un cadru legal pentru nasterea la domiciliu, asa cum e in strainatate, insa din ce in ce mai multe femei aleg sa nasca singure acasa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI