Close sidebar
Close sidebar

Folosesti servetele demachiante? Sunt o bomba toxica pentru sanatate si te poti imbolnavi grav de la ele

Servetelele demachiante sunt ieftine si usor de folosit. Datorita acestor atribute, servetelele demachiante reprezinta alternativa ideala la metodele clasice de demachiere.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Insa, specialistii in cosmetica avertizeaza ca acestea sunt adevarate bombe pentru sanatate, ele prezentand  serie de efecte secundare neplacute pentru ten, scrie Daily Mail.

Speciastii in sanatate si cosmetica spun ca servetelele demachiante nu curata eficient tenul si, in loc de aceasta, imprastie impuritatile si machiajul, cauzand iritatii si chiar alergii.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

„Deoarece servetelele demachiante sunt impregnate cu lotiuni de curatare ce au o actiune mai blanda, este nevoie de un efort mai mare pentru indepartarea machiajului, riscul fiind iritarea zonei delicate din jurul ochilor”, a spus dermatologul Sam Bunting.


servetelele demachiante pot provoca reactii alergice din cauza conservantilor, adaugati pentru a tine la distanta bacteriile dupa deschiderea pachetului.

Dintre acesti conservanti, deosebit de puternic este metilisotiazolinona, pentru ca poate cauza iritatii, inrosirea pielii si inflamatii locale. in plus, poate cauza si cancer de piele, conform unor studii aparute recente pe piata. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI