Foto: Facebook

Forbes estimeaza ca Bill Gates are o avere de 134,2 miliarde de dolari

Bill și Melinda Gates își pun capăt căsătoriei de 27 de ani.

Cuplul a anunțat vestea într-o declarație postată luni pe Twitter, spunând că, deși intenționează să continue să lucreze împreună la Fundația Bill & Melinda Gates, nu mai cred că pot continua să crească ca cuplu.

Gates, care a fondat Microsoft împreună cu Paul Allen în 1975, are o valoare de 130,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Este unul dintre cei opt moguli care valorează peste 100 de miliarde de dolari și este în prezent a patra cea mai bogată persoană din lume.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Gates a făcut câteva achiziții generoase de-a lungul anilor: deține o proprietate din Washington în valoare de 125 de milioane de dolari, un avion privat și o colecție de mașini de lux. Mai recent, a scăpat de 43 de milioane de dolari pe o casă de 5.800 de metri pătrați din Del Mar, California. Dar aceste îngăduințe reprezintă doar o fracțiune din averea sa masivă, iar Gates nu este cunoscut să-și arunce banii.

De fapt, cuplul a spus anterior că este nedrept că sunt atât de bogați. În loc să cheltuiască miliarde pentru ei înșiși, adesea le donează unor organizații de caritate prin Fundația Bill & Melinda Gates. De asemenea, s-au angajat să dea cea mai mare parte a averii lor prin Giving Pledge, pe care l-au lansat în 2010.

Citeste si: Cum arata casa lui Bill Gates din Washington. A costat peste 120 milioane de dolari

Citeste si: Dezvăluiri șocante despre Bill Gates. Ce acuzații îi aduce fosta soție

avere Bill Gates

avere Bill Gates


Bill Gates investeste constant in fundatia ce ii poarta numele

Bill Gates și-a transformat averea de la firma de software Microsoft într-o avere diversificată; Accentul său s-a mutat către filantropie și investiții în energie cu emisii zero.
Pe 3 mai 2021, Bill și Melinda au anunțat fiecare pe Twitter că își pun capăt căsătoriei după 27 de ani. În continuare vor copreședi fundația.
Gates, care a cofondat Microsoft împreună cu Paul Allen (d. 2018) în 1975, a transferat lui Melinda acțiuni în valoare de cel puțin 5,7 miliarde de dolari în companii publice.
În martie 2020, când Gates a demisionat din consiliul Microsoft, el deținea aproximativ 1% din acțiunile companiei de software și de calcul.
El a investit în zeci de companii, inclusiv Canadian National Railway și AutoNation, și este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri agricole din SUA.
Până în prezent, Gates a donat Fondului Gates acțiuni Microsoft în valoare de 35,8 miliarde de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si