Zeci de sortimente de pâine sunt pregătite de brutarii din întreaga țară pentru una dintre cele mai aglomerate perioade din an. De 1 Mai, micul merge de minune cu o felie zdravănă de pâine crocantă la exterior și cu miez moale și gustos.

Citește și: VIDEO- Pâinea tradițională, din ce în ce mai scumpă

Zeci de pâini sunt pregătite în brutăriile din țară

Gabriela Balaban: ”Noi am început deja să preluăm comenzi pentru 1 Mai de pâine și, pe lângă media zilnică de 15 pâini, avem la comandă încă 60 pentru weekend-ul de 1 Mai.”

În această brutărie din Constanța, se fac franzele atât de mari încât cântăresc peste un kilogram.

Citește și: VIDEO- Românii înlocuiesc franzela clasică cu bagheta sau cu pâinea feliată cu semințe

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

”O pâine întreagă, ca aceasta, ajunge să coste 42 de lei. Are 1 kilogram 200, este foarte consistentă, pufoasă și are coaja crocantă, ideală pentru grupuri de 10 persoane.”, transmite Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.

Și în nordul țării se lucrează la foc continuu pentru pâinea care va însoți grătarele de 1 Mai. Brutarii coc la foc aluatul după rețete specifice.

Citește și: VIDEO- Câţi poliţişti şi jandarmi vor fi pe străzi în minivacanța de 1 Mai

Terezia Simon, administrator al unei brutării: ”Avem comenzi mai mari și sperăm să le facem față, pentru că lumea petrece, ies la iarbă verde, noi le dorim sărbători frumoase și consum cât de mare de pâine.”

Cât ajunge să coste o franzelă clasică

Cele mai cerute sortimente de pâine sunt franzelele clasice, la 500 de grame. Prețurile pornesc de la 4 lei și pot ajunge la 25 de lei pentru variantele mai sophisticate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si