Tot luni, conducerile celor două Camere ar urma să fie convocate pentru a stabili calendarul învestirii Guvernului, dat fiind că lista Guvernului şi programul de guvernare au fost depuse încă de vineri.

”Am depus lista miniştrilor şi programul de guvernare. Mandatul meu este clar: formarea unei majorităţi parlamentare cât mai repede. Începând de luni, împreună cu echipa de negociere a PNL, voi avea întâlniri cu partidele parlamentare pentru a forma o majoritate.

Ştiu că se poate! Cer public PSD să nu mai întârzie calendarul de învestire a guvernului în Parlament”, scria vineri pe Facebook premierul desemnat.

Citeste si: Florin Cîțu: Astăzi depunem lista Guvernului

Echipa de negocieri a PNL este formată din Cîţu, liderii de grup, preşedintele partidului şi vicepreşedinţii. Asigurarea unei majorităţi este în primul rând necesară pentru a contracara un eventual boicot al PSD şi a realiza astfel cvorumul de şedinţă, acesta fiind de fapt primul test al susţinerii necesare votului de învestitură.

formarea guvernului - negocieri PNL
formarea guvernului - negocieri PNL

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Tot luni, ar trebui convocate conducerile celor două Camere pentru a stabili calendarul învestirii Guvernului, adică programul audierii membrilor Guvernului şi data votului din plen. Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor. Data primirii programului şi a listei Guvernului este în acest caz 28 februarie.

Citeste si: Cîţu, după desemnarea ca prim-ministru: E o propunere care mă onorează şi mă încarcă de responsabilitate

formarea guvernului - negocieri PNL
formarea guvernului - negocieri PNL

Rămâne de văzut dacă vor fi audiaţi din nou toţi miniştrii, dat fiind că singura modificare faţă de componenţa Guvernului Orban ll este prezenţa lui Lucian Heiuş, propus pentru MInisterul Finanţelor, în locul lui Cîţu, iar audierle aceloraşi miniştri s-au încheiat în 20 februarie.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu şi-a dat fratele în judecată! Cei doi au primit o moştenire uriaşă de la părinţii lor! DEZVĂLUIRI

formarea guvernului - negocieri PNL
formarea guvernului - negocieri PNL

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si