Formularul pentru localizarea pasagerilor (Passenger Locator Form PLF- n.r.) va fi introdus în România, începând cu 20 decembrie, pentru toți cei care intră în țară.

Formularul pentru localizarea pasagerilor ajuta la anchetele epidemiologice

„Având în vedere numărul mare de români aşteptaţi să revină în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei şi facilitarea liberei circulaţii, în contextul apariţiei şi extinderii noii tulpini Omicron, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularul de localizare a pasagerului.

La nivel guvernamental, se va elabora în acest sens o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare şi o cale nouă de legătură, între ţară şi românii din diaspora ”, a transmis Guvernul.

„Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular ”, a transmis Arafat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citeste si: Specialiștii anticipează o posibilă creştere a incidenţei în următoarele săptămâni. Care sunt noile măsuri implementate

Cine va completa formularul

„Toţi care vin în ţară trebuie să aibă formularul completat. Formularul, menirea lui este ca să ştim persoana respectivă unde o găsim în momentul în care ştim că este contact, că a fost expusă sau persoana respectivă se îmbolnăveşte atunci putem să aflăm cine a mai fost în jurul ei în zona sau în avionul, autobuzul în care a călătorit, aşa că formularul ajută pentru a face ancheta epidemiologică foarte bine", a detaliat Arafat.

„Formularul pentru localizarea pasagerilor este funcţional în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană, este un pas de aliniere, poate puţin prea tardiv, dacă vreţi, dar e bine să-l facem",  a completat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Citeste si: VIDEO|Mutația Omicron a ajuns în România. Care sunt noile măsuri impuse


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si