Ministerul Apărării Naționale, a anunțat că misiunea a avut ca scop interceptarea unei aeronave a Federației Ruse.

Potrivig MApN, misiunea a fost gestionată de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene

Potrivit MApN:" Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea celor două aeronave Eurofighter Typhoon aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO.

Decizia a fost luată în urma detectării activităţii aeriene a Federaţiei Ruse în apropierea Regiunii de Informare a Zborurilor (Flight Information Region – FIR) Bucureşti, în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre." 

Citeste si: Avion de pasageri, interceptat de nave de luptă americane. Marele scandal al momentului: "Un pasager avea sânge pe față"

Cele două aeronave britanice au executat patrulare aeriană până la ora locală 11:30

"Aeronavele britanice au interceptat aeronava SU-24 Fencer prin identificare vizuală a acesteia, în jurul orei 10.50, care, după ce s-a apropiat până la 40-50 km de spaţiul aerian naţional, s-a retras părăsind FIR Bucureşti", a transmis MApN.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Regiunea de informare a zborurilor(FIR), reprezintă un spaţiu aerian de dimensiuni definite, în cadrul căruia sunt furnizate servicii de informare a zborurilor şi servicii de alarmare.  

De exemplu, FIR Bucureşti include, pe lângă spaţiul aerian naţional, şi extinderea în apele internaţionale, aşa numita zonă High Seas.

Citeste si: VIDEO| Cu disperare îşi aşteaptă salvarea 27 de români prinşi în haosul apocaliptic din Afganistan. Un avion Hercules a fost trimis să îi aducă acasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si