Forțele israeliene au împușcat și ucis luni un băiat palestinian în vârstă de 15 ani în tabăra de refugiați Aqbat Jaber din apropierea orașului Jericho din Cisiordania ocupată, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății, conform CNN.

Alte două persoane au fost rănite de gloanțe

Băiatul a fost "ucis de gloanțe reale în cap, piept și abdomen", a precizat ministerul, adăugând că alte două persoane au fost rănite de gloanțe reale și au fost trimise la un spital din Ierihon pentru tratament.

Armata israeliană a declarat că a efectuat un raid în tabără pentru a aresta un "suspect de terorism".

"În timpul activității, au fost instigate revolte violente în mai multe locații", au precizat Forțele de Apărare Israeliene (IDF) într-un comunicat. "În timp ce soldații au părăsit zona, suspecții au deschis focul spre ei, au aruncat cu dispozitive explozive și cocktailuri Molotov. Soldații au răspuns cu foc real și muniție de calibru 22. Loviturile au fost identificate".

Vineri, un vehicul a lovit un grup de turiști în Tel Aviv, ucigând un cetățean italian

Vineri, un vehicul a lovit un grup de turiști în Tel Aviv, ucigând un cetățean italian

[Sursa foto: News.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Directoarea unei școli de fete, mamă a 8 copii, condamnată pentru viol și abuzuri sexuale. Ce le-a făcut unor surori

Violențele din Israel și din Cisiordania ocupată au luat amploare în urma recentelor raiduri ale poliției israeliene la moscheea al-Aqsa din Ierusalim. În ultima săptămână, zeci de rachete au fost lansate din Liban, Gaza și Siria spre teritoriul israelian, urmate de lovituri de retorsiune israeliene.

O mașină a intrat în turiști la Tel Aviv

Vineri, un vehicul a lovit un grup de turiști în Tel Aviv, ucigând un cetățean italian, în ceea ce autoritățile israeliene au descris drept un atac terorist.

Două surori, în vârstă de 16 și 20 de ani, cu dublă cetățenie britanico-israeliană, au fost ucise, iar mama lor a fost grav rănită într-un atac armat în Cisiordania.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat vineri "instrucțiuni poliției israeliene să mobilizeze toate unitățile de poliție de frontieră în rezervă, iar FDI (Forțele de Apărare ale Israelului) să mobilizeze forțe suplimentare în fața unor atacuri teroriste", potrivit biroului său.

Armata israeliană a declarat că se află în stare de alertă maximă, apelând la un număr nespecificat de rezerviști, în contextul în care a descris-o ca fiind "o perioadă foarte volatilă".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si