Plenul Senatului dezbate, miercuri, începând de la ora 9,30, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Potrivit site-ului Senatului, votul va fi secret, cu bile.

Citeste si: Cine va fi noul ministru al Sănătății

Fostul ministru PSD Florian Bodog este medic chirurg (specialist în chirurgie plastică și reparatorie) și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

Din decembrie 2012, este senator PSD ales în Circumscripția electorală nr. 5 Bihor. Bodog a fost ministru al sănătății în Guvernele Grindeanu și Tudose, începând din ianuarie 2017. 

De ce este acuzat Florian Bodog de DNA

Procurorii DNA îl acuză pe Florian Bodog că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De ce este acuzat Florian Bodog de DNA[Sursa foto: Facebook / Florian Bodog]

Senatorul PSD a declarat că această solicitare a fost pe rolul Senatului şi în 2019, iar procurorul de caz "a reactivat" dosarul în 2 noiembrie, când listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare au rămas definitive.

Citeste si: O nouă propunere legislativă: Vacanțe decalate pentru elevi

Cum votează PSD în Senat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi că senatorii social-democraţi vor vota, în plenul Senatului, în favoarea solicitării DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul colegului lor.

"Senatorii PSD s-au abţinut, ieri (luni, n.r.), la votul din Comisia juridică. Am fost informat şi eu. Să se vadă exact, chiar dacă suntem minoritari, să nu picăm într-un joc al actualei Puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei, a începerii urmării penale a unui coleg. Şi la Biroul Permanent Naţional am luat o decizie şi, la solicitarea domnului Bodog, vom vota pentru începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă nici trimitere în judecată, nici condamnare, e un lucru, până la urmă, normal", a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei grupului PSD din Senat.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: O nouă demisie din Guvernul Cîțu

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a afirmat că "a trecut vremea în care Senatul acorda protecţie unor parlamentari". "Toţi senatorii USR vor fi prezenţi şi vor vota, la vedere, în favoarea solicitării Justiţiei", a spus Radu Mihail.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si