Close sidebar
Close sidebar

Fosta asistentă medicală a fizicianului Stephen Hawking, acuzată de comportament nepotrivit în ceea ce priveşte îngrijirea sa

Fosta asistentă medicală a omului de ştiinţă Stephen Hawking a fost suspendată şi se confruntă cu acuzaţii de comportament nepotrivit în ceea ce priveşte îngrijirea sa, notează BBC.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Patricia Dowdy, în vârstă de 61 de ani, care a lucrat pentru renumitul cercetător timp de 15 ani, a fost suspendată din Nursing and Midwifery Council (NMC) în 2016, din cauza acuzaţiile grave care i se aduc.

O audiere de şase săptămâni la NMC, care a început în februarie şi care durează până în 21 martie, se desfăşoară cu uşile închise la Londra.

Dowdy a declarat pentru The Mail duminică că este supărată şi că nu vrea să comenteze.

Profesorul Hawking a murit în locuinţa sa din Cambridge în martie anul trecut, la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit peste 50 de ani cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

Citeste si: Corpul unei fetiţe, victimă probabil a naufragiului unei bărci, descoperit pe o plajă în insula Lesbos

Presupusa abatere a lui Dowdy, originară din Ipswich în Suffolk, a avut loc în Cambridge, potrivit registrului de anajări al NMC.

Fizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

Este autorul popularelor cărţi "O scurtă istorie a timpului" (1988) şi "Universul într-o coajă de nucă" (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate.

Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.

Citeste si: Sebastian Ghiţă anunţă că va candida la alegerile europarlamentare, primul pe lista Alianţei PRM +PRU, indiferent de modalitatea în care aceste formaţiuni vor participa la scrutin

Născut pe 8 ianuarie 1942, omul de ştiinţă Stephen William Hawking şi-a canalizat activitatea pe alăturarea relativităţii- natura spaţiului şi a timpului- şi teoria cuantumului- cum cele mai mici particule s-au născut în Univers- pentru a demonstra crearea şi funcţionare Universului.

În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani.

Boala a evoluat gradual şi l-a lăsat în imposibilitatea de a se mişca, ţintuit într-un scaun cu rotile, aproape paralizat şi neputând să vorbească decât cu ajutorul unui dispozitiv (sintetizator de voce).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI