Andreea Cătălina Bumbac, sublocotenentul Brigăzii Speciale de Intervenție, prinsă cu droguri în geantă în timpul unui control de rutină în Bucureşti
Andreea Cătălina Bumbac, fosta purtătoare de cuvânt a BSIJ a fost prinsă cu droguri în geantă, în timp ce taxiul în care se afla a fost oprit în trafic pentru control.
O angajată a Jandarmeriei din Bucureşti a fost prinsă cu droguri în geantă, în timpul unei razii numite Blocada, în trafic.
Cine este femeia care avea plicuri cu praf alb în poșetă?
Femeia se afla duminică într-un taxi alături de încă o persoană în momentul în care acesta a fost oprit. Atunci, polițiștii au început să controleze peste tot, moment în care au și găsit plicuri cu prafuri albe în poșeta sa.
Acum, cazul acesta a fost preluat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.
”Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, polițiștii din cadrul Secției 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanțe susceptibile a fi interzise la deținere. Menționăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cazul a fost preluat de reprezentanții B.C.C.O.,
în vederea continuării cercetărilor”, au transmis polițiștii.
De asemenea, aceștia au mai spus că sunt dispuși în continuare să ofere sprijin necondiționat, în mod transparent instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații.
Numele sublocotenentului Brigăzii Speciale de Intervenție este Andreea Cătălina Bumbac. În prezent aceasta lucra la Juridic la BSIJ.
După încheierea verificărilor oamenii legii vor aplica și măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare.
Consumatorii și traficanții de droguri, aspru pedepsiți în țara noastră
Pe data de 20 noiembrie „Legea 2 Mai”, inițiată de parlamentarii PNL a fost adoptată de Senat iar acum urmează să primească voturile deputaților. Aceasta prevedere pedepse mult mai dure pentru traficanții de droguri, mai precis condamnarea lor la închisoare cu executare, fără posibilitatea suspendării pedepselor.
„Bătălia nu este ușoară! Trebuie acționat pe toate palierele de la prevenție la pedeapsă.
Am încredere că această categorie de traficanți de droguri de mare risc va sta mai bine în închisoare ca urmare a votului dumneavoastră”, a spus Alina Gorghiu luni.
Acum, Agenția UE antidrog a anunțat că monitorizează 930 de noi substanțe psihoactive (NSP), substanțe pe care în general minorii sunt tentați să le încerce.