Close sidebar
Close sidebar

Fosta soție a celui mai bogat om din lume a sărăcit cu 4,2 miliarde de dolari în timp record

MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon Jeff Bezos, a donat peste 4,2 miliarde de dolari în ultimele patru luni, informează BBC.

Andreea Bolocan,

Fosta soție a celui mai bogat om din lume a sărăcit cu 4,2 miliarde de dolari în timp record [Sursa foto: axios.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Banii au fost donați către bănci de alimente sau fonduri de ajutorare. Suma totală donată de MacKenzie Scott de la începutul anului se apropie de 6 miliarde de dolari.

În anul 2020, MacKenzie Scott a donat aproape 6 miliarde de dolari

MacKenzie Scott este a 18-a cea mai bogată persoană din lume, iar averea ei a crescut cu 23,6 miliarde de dolari doar în 2020, atingând 60,7 miliarde. Cea mai mare parte a averii ei uriașe provine de la Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, averea acestuia fiind estimată la 184,3 miliarde de dolari.

Într-o postare pe blogul său personal, ea a spus că vrea să ajute americanii care au probleme financiare din cauza pandemiei: "Aceasta pademie a fost un dezastru pentru americanii care deja aveau probleme financiare", a scris Scott, adăugând că a ales peste 380 de organizații caritabile dintr-o listă de 6.500.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Cinci persoane care acordau bani cu camătă au fost reținute de către procurorii DIICOT. La percheziţii au fost găsite zeci de mii de lei, euro şi arme

Citeste si: Curs valutar, azi 16 decembrie 2020. Noua valoare a banilor

MacKenzie Scott își va dona mai mare parte a averii 

În 2019, MacKenzie Scott a semnat un acord denumit "The Giving Pledge", prin care s-a angajat să își doneze cea mai mare parte a averii. Acesta este un angajament al celor mai bogați oameni din lume, prin care se angajează să-și doneze majoritatea averii în scopuri caritabile. "Am o cantitate disproporționată de bani de donat", a scris fosta soție a lui Jeff Bezos în angajamentul ei.

Gestul acesteia a fost apreciat de organizațiile caritabile, atât pentru sumele donate, dar și pentru felul în care a făcut donațiile. Scott a lucrat cu o echipă de consilieri pentru a se documenta privind munca a mii de organizații caritabile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI