Scrisoarea a pornit de la locul ocupat de Romania la Jocurile Olmpice in acest an: „ Cu locul 47 ocupat de delegaţia ţării noastre la Jocurile Olimpice de la Rio, sportul românesc a înregistrat cel mai slab rezultat din întreaga istorie a participării sale la Olimpiadele moderne", se menţionează în scrisoare, potrivit adevarul.ro.

O alta problema semnalata in acest apel este "abandonarea educaţiei fizice şi a sportului la periferia preocupărilor factorilor decizionali, cu efecte dramatice la nivelul tinerei generaţii şi al sănătăţii întregii populaţii”, lucru care „situează deja România în topul european al

obezităţii"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Ne-am hotărât să strângem rândurile şi să tragem acest disperat semnal de alarmă, solicitându-vă o întâlnire, pentru a examina împreună situaţia-limită a sportului românesc şi pentru a căuta căi şi soluţii de îndepărtare a erorilor care au condus la criza actuală'', se mai afirmă în documentul semnat de 60 foşti mari sportivi.

Printre cei care au semnat petitia se numara: Nadia Comaneci, Ivan Patzaichin, Ilie Nastase, Sandra Izbasa, Larisa Iordache, Cristian Gaţu, Georgeta Andrunache, Ana Maria Branza, Ion Tiriac sau Nicolae Munteanu.

Lista completa AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si